21 mar 2016 06:00

21 mar 2016 06:00

Skattechock för pensionärer

HEMTJÄNSTEN

Oroande. Vänsterregeringens chockhöjningar inom hemtjänsten är oroande eftersom höjningen påverkar mest utsatta och mest behövande äldre med allra störst omsorgsbehov mest. Därför instämmer vi moderater i Sveriges Pensionärsförenings hemtjänstuppror, som t.ex. Skaraborg engagerat sig i.

Före valet var det annat ljud i skällan. Socialdemokraterna lovade varken högre pensionärsskatter eller rejäla avgiftshöjningar i hemtjänsten. Det är därför inte förvånande när nu pensionärer går man ur huse. Det pågår ett hemtjänstuppror i landet. Våra äldre förtjänar bättre än regeringen och äldreminister Regnér (S), som påstår att regeringen satsar miljarder på äldreomsorgen när den egentligen handlar om omdisponeringar, skattehöjningar för över 200 000 pensionärer och dessutom höjer avgifter i hemtjänsten. Dessutom försöker man dölja effekterna och står inte upp för två tydliga löftessvek.

Regeringens bluff om sänkt skatt för pensionärer är kanske den som det dock pratas allra mest om. Över 200 000 pensionärer har istället fått en höjning, ja ni läste rätt, av skatten enligt bl.a. Skattebetalarnas förening, som med detta konstaterar att regeringen fortsätter bryta löften.

Skattehöjningar och avgiftshöjningar slår dessutom hårt, mest mot de utsatta behövande äldre. Så ska inte våra äldre, som har byggt Sverige starkt, behandlas. Vi fortsätter därför att sätta press på regeringen och äldreminister Regnér (S), att ta ansvar och dra tillbaka höjningar för pensionärer!

Cecilia Widegren (M)

riksdagsledamot Skaraborg

Före valet var det annat ljud i skällan. Socialdemokraterna lovade varken högre pensionärsskatter eller rejäla avgiftshöjningar i hemtjänsten. Det är därför inte förvånande när nu pensionärer går man ur huse. Det pågår ett hemtjänstuppror i landet. Våra äldre förtjänar bättre än regeringen och äldreminister Regnér (S), som påstår att regeringen satsar miljarder på äldreomsorgen när den egentligen handlar om omdisponeringar, skattehöjningar för över 200 000 pensionärer och dessutom höjer avgifter i hemtjänsten. Dessutom försöker man dölja effekterna och står inte upp för två tydliga löftessvek.

Regeringens bluff om sänkt skatt för pensionärer är kanske den som det dock pratas allra mest om. Över 200 000 pensionärer har istället fått en höjning, ja ni läste rätt, av skatten enligt bl.a. Skattebetalarnas förening, som med detta konstaterar att regeringen fortsätter bryta löften.

Skattehöjningar och avgiftshöjningar slår dessutom hårt, mest mot de utsatta behövande äldre. Så ska inte våra äldre, som har byggt Sverige starkt, behandlas. Vi fortsätter därför att sätta press på regeringen och äldreminister Regnér (S), att ta ansvar och dra tillbaka höjningar för pensionärer!

Cecilia Widegren (M)

riksdagsledamot Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.