22 mar 2016 08:19

22 mar 2016 08:19

Sakta ner och håll avstånd

TRAFIK

Skulle du vilja bli omkörd i hög hastighet när du är ute och går på en mindre asfaltsväg? Nej, jag tror inte det.

Jag, precis som mina hästar, önskar att du som förare saktar ner farten och håller avstånd. Jag har varit med om att personer har böjt sig ut ur sin bil och skrikit saker som ”flytta på dig”, och folk har pekat finger åt mig, antagligen för att de tycker att jag inte har på vägen att göra med mina hästar, men vet ni vad? Jag har lika mycket rätt att vara på vägen som er då hästar räknas som fordon. Kom ihåg att det är du som blir skadeståndsskyldig om det händer en olycka och inte jag som sitter på hästen som många verkar tro.

Har alltför många gånger mött bilar, bussar och lastbilar som kör helt respektlöst förbi mig, alldeles för fort och för nära. Så jag ber er snälla, nästa gång du möter en häst på vägen, sakta ner, håll avstånd och passera lugnt.

Matilda

Jag, precis som mina hästar, önskar att du som förare saktar ner farten och håller avstånd. Jag har varit med om att personer har böjt sig ut ur sin bil och skrikit saker som ”flytta på dig”, och folk har pekat finger åt mig, antagligen för att de tycker att jag inte har på vägen att göra med mina hästar, men vet ni vad? Jag har lika mycket rätt att vara på vägen som er då hästar räknas som fordon. Kom ihåg att det är du som blir skadeståndsskyldig om det händer en olycka och inte jag som sitter på hästen som många verkar tro.

Har alltför många gånger mött bilar, bussar och lastbilar som kör helt respektlöst förbi mig, alldeles för fort och för nära. Så jag ber er snälla, nästa gång du möter en häst på vägen, sakta ner, håll avstånd och passera lugnt.

Matilda

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.