30 mar 2016 06:00

30 mar 2016 06:00

119 elever har sökt

FÅGELVIKSGYMNASIET

I tidningen och i andra medier har politikerna verkligen lobbat för att vi kommuninvånare ska säga ja, det är klart att det inte går att bedriva ett gymnasium om det endast är 29 behöriga elever som vill gå. Det är ju inte riktigt sant. 119 elever har sökt Fågelvik i första hand. Sedan har politiker valt att titta på hur många Tibroelever som är behöriga i dagsläget och då blir det 29.

Jag vet att många från Nyboskolan som har sökt kommer att bli behöriga samt flertalet av de som studerar på Fågelviks IM-program (de som läser in 9:ans behörighet). Vi har ju också elever från andra kommuner som är behöriga och blir en intäkt för skolan. Det handlar definitivt om var minst 119 elever ska studera till hösten.

Jag är besviken på hur man från politikerhåll har hanterat Fågelvik. Man har i några års tid skrivit om att Fågelvik blöder eller går back. Sanningen är att Fågelvik inte har fått rätt förutsättningar för att lyckas. Flera konsulter har varit inne (och kostat pengar) och talat om att Fågelvik är underfinansierat. Politikerna har hela tiden slagit dövörat till och istället sagt att man ska spara.

Fågelvik får inte lika mycket pengar för Tibroelever som de får för de elever som kommer ifrån andra kommuner så visst kommer kostnaderna att öka istället för att minska om alla ska gå någon annanstans. Dessutom tror jag att antalet elever som behöver ett extra år på sig att läsa gymnasiet kommer att öka eftersom en del elever har svårt med en stor skola och stora klasser. Jag tror att många elever har valt Skövde istället för att de har blivit osäkra på om politikerna kommer att satsa på Fågelvik.

Ungdomarna är Tibros framtid. Jag har själv barn som snart ska välja till gymnasiet och jag vet att de gör ett bra jobb på Fågelvik för att alla ska lyckas så jag skulle givetvis gärna ha sett att de skulle ha fått möjlighet att gå där. Politiker pratar om kvalité. Fågelvik har legat i toppen av de kommuner som har flest elever som går ut med godkända betyg. Det är kvalité för mig.

Besviken förälder som arbetar inom BUN

Jag vet att många från Nyboskolan som har sökt kommer att bli behöriga samt flertalet av de som studerar på Fågelviks IM-program (de som läser in 9:ans behörighet). Vi har ju också elever från andra kommuner som är behöriga och blir en intäkt för skolan. Det handlar definitivt om var minst 119 elever ska studera till hösten.

Jag är besviken på hur man från politikerhåll har hanterat Fågelvik. Man har i några års tid skrivit om att Fågelvik blöder eller går back. Sanningen är att Fågelvik inte har fått rätt förutsättningar för att lyckas. Flera konsulter har varit inne (och kostat pengar) och talat om att Fågelvik är underfinansierat. Politikerna har hela tiden slagit dövörat till och istället sagt att man ska spara.

Fågelvik får inte lika mycket pengar för Tibroelever som de får för de elever som kommer ifrån andra kommuner så visst kommer kostnaderna att öka istället för att minska om alla ska gå någon annanstans. Dessutom tror jag att antalet elever som behöver ett extra år på sig att läsa gymnasiet kommer att öka eftersom en del elever har svårt med en stor skola och stora klasser. Jag tror att många elever har valt Skövde istället för att de har blivit osäkra på om politikerna kommer att satsa på Fågelvik.

Ungdomarna är Tibros framtid. Jag har själv barn som snart ska välja till gymnasiet och jag vet att de gör ett bra jobb på Fågelvik för att alla ska lyckas så jag skulle givetvis gärna ha sett att de skulle ha fått möjlighet att gå där. Politiker pratar om kvalité. Fågelvik har legat i toppen av de kommuner som har flest elever som går ut med godkända betyg. Det är kvalité för mig.

Besviken förälder som arbetar inom BUN

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.