06 apr 2016 06:00

06 apr 2016 06:00

Låt våra folkvalda följa sitt hjärtas röst

HERTIG JOHANS TORG

Hertig Johans torg och Livets Brunn tillhör och älskas av oss Skövdebor. Detta faktum tycks nu ha gått upp för M och KD. Tack för denna insikt.

Tjänstemannaförslaget som rör torgets framtid tar ingen som helst hänsyn till tre generationer Skövdebors känslor. Stockholmsarkitekternas förslag skulle kanske passa i en nybygd historielös Stockholmsförort.

Man har heller inte förstått att vårt torg lutar kraftigt. Lutningen är närmare 1,5 meter från sida till sida! En boulebana som skall kunna spolas och isbeläggas måste grävas ner alternativt omgärdas av en hög mur. Hur vackert blir det? Lätt rök eller dimmor på ritningen villar bort detta faktum.

Arkitekterna borde inte fått fria händer att utforma torget. Varför lade man ner 154 000 kronor på en förtjänstfull helrenovering av Livets Brunn för bara två år sedan om det inte var ägnat för framtiden? Även tjänstemän borde tänka sig för.

Monica Green och Alexandra Pascalido gjorde för 1,5 år sedan en konstrunda i Skövde, ivrigt påhejade av dåvarande konstchefen. Trion pekade ut konstverk som ansågs otidsenliga och kvinnofientliga! Skövde skulle bli landets mest genusifierade kommun! Vad det nu innebär?

Livets Brunn skulle skrotas, då den tydligt visade mäns våld mot kvinnor. Konstchefen blev så exalterad att han i såningsmannen såg en våldtäktsman! Bonden i statygruppen sår nämligen säd. Somt kunde tänkas falla ner i kvinnans sköte! Bevare oss för sådana självutnämnda konstkritiker.

Monica Green är sedan alltför många år i riksdagen hopplöst förstock(holmsk)ad. Hon har tappat bort all känsla för vårt Skövde.

Att Marie Ekman (S) nu är beredd följa den här trions floskler är häpnadsväckande! Som politiker måste man besitta någon form av fingertoppskänsla. Jag känner flera sossar som sitter i kommunfullmäktige. Det är vanliga enkla hemkära Skövdebor. De vill ha brunnen kvar. Hur kan detta gå partiledningen förbi?

Jag vet inte reglerna för sluten omröstning. Kan en sådan komma till stånd i fråga om Livets Brunns vara eller inte vara, skulle det visa på en förkrossande majoritet för ett bevarande! Låt våra folkvalda som skall representera oss Skövdebor, följa sitt hjärtas röst och rösta av egen övertygelse och för en gångs skull bortse från partitoppars egennyttiga direktiv!

Bernhard Englund

Hertig Johans torg och Livets Brunn tillhör och älskas av oss Skövdebor. Detta faktum tycks nu ha gått upp för M och KD. Tack för denna insikt.

Tjänstemannaförslaget som rör torgets framtid tar ingen som helst hänsyn till tre generationer Skövdebors känslor. Stockholmsarkitekternas förslag skulle kanske passa i en nybygd historielös Stockholmsförort.

Man har heller inte förstått att vårt torg lutar kraftigt. Lutningen är närmare 1,5 meter från sida till sida! En boulebana som skall kunna spolas och isbeläggas måste grävas ner alternativt omgärdas av en hög mur. Hur vackert blir det? Lätt rök eller dimmor på ritningen villar bort detta faktum.

Arkitekterna borde inte fått fria händer att utforma torget. Varför lade man ner 154 000 kronor på en förtjänstfull helrenovering av Livets Brunn för bara två år sedan om det inte var ägnat för framtiden? Även tjänstemän borde tänka sig för.

Monica Green och Alexandra Pascalido gjorde för 1,5 år sedan en konstrunda i Skövde, ivrigt påhejade av dåvarande konstchefen. Trion pekade ut konstverk som ansågs otidsenliga och kvinnofientliga! Skövde skulle bli landets mest genusifierade kommun! Vad det nu innebär?

Livets Brunn skulle skrotas, då den tydligt visade mäns våld mot kvinnor. Konstchefen blev så exalterad att han i såningsmannen såg en våldtäktsman! Bonden i statygruppen sår nämligen säd. Somt kunde tänkas falla ner i kvinnans sköte! Bevare oss för sådana självutnämnda konstkritiker.

Monica Green är sedan alltför många år i riksdagen hopplöst förstock(holmsk)ad. Hon har tappat bort all känsla för vårt Skövde.

Att Marie Ekman (S) nu är beredd följa den här trions floskler är häpnadsväckande! Som politiker måste man besitta någon form av fingertoppskänsla. Jag känner flera sossar som sitter i kommunfullmäktige. Det är vanliga enkla hemkära Skövdebor. De vill ha brunnen kvar. Hur kan detta gå partiledningen förbi?

Jag vet inte reglerna för sluten omröstning. Kan en sådan komma till stånd i fråga om Livets Brunns vara eller inte vara, skulle det visa på en förkrossande majoritet för ett bevarande! Låt våra folkvalda som skall representera oss Skövdebor, följa sitt hjärtas röst och rösta av egen övertygelse och för en gångs skull bortse från partitoppars egennyttiga direktiv!

Bernhard Englund

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.