07 apr 2016 06:00

07 apr 2016 06:00

Orättvis skatteskuld

FÖRMÅNSBESKATTNING

Jag har till min stora förvåning fått en skatteskuld på närmare 150 000 kronor! Har arbetat som hantverkare i 24 år och alltid skött mig på alla sätt och vis. Min arbetsgivare och chef har haft firmabilar som vi arbetat med och alltid ställt på arbetsplatsen efter dagens slut. Skatteverket har nu beslutat att förmånsbeskatta företaget men även mig som privatperson! Enligt Skatteverket skall vi ha brustit i körjournaler trots att jag skrivit mitt fordon.

Det är graverande att jag under alla mina år inte fått någon information om vilka regler som tydligen gäller. Varken från Skatteverket, min arbetsgivare eller facket som jag givetvis trott skall skydda oss. Så nu står jag och min familj med skulder på stora belopp som skall betalas in på 30 dagar annars skickas det till kronofogden. Min arbetsgivare tar inte på sig skulden som han bör göra då jag anser att ägaren är ansvarig för företagets fordon. Han har dessutom inte informerat oss om regler som gäller. Orimligt att jag som anställd skall stå som ansvarig då jag aldrig haft möjlighet att ens göra rätt!

Vill nu varna alla som är i liknande situation som jag. Ställ krav på att din arbetsgivare skall ta större ansvar, facket samt att Skatteverket skall informera så att man har möjlighet att skydda sig.

Skuldsatt f d elektriker

Jag har till min stora förvåning fått en skatteskuld på närmare 150 000 kronor! Har arbetat som hantverkare i 24 år och alltid skött mig på alla sätt och vis. Min arbetsgivare och chef har haft firmabilar som vi arbetat med och alltid ställt på arbetsplatsen efter dagens slut. Skatteverket har nu beslutat att förmånsbeskatta företaget men även mig som privatperson! Enligt Skatteverket skall vi ha brustit i körjournaler trots att jag skrivit mitt fordon.

Det är graverande att jag under alla mina år inte fått någon information om vilka regler som tydligen gäller. Varken från Skatteverket, min arbetsgivare eller facket som jag givetvis trott skall skydda oss. Så nu står jag och min familj med skulder på stora belopp som skall betalas in på 30 dagar annars skickas det till kronofogden. Min arbetsgivare tar inte på sig skulden som han bör göra då jag anser att ägaren är ansvarig för företagets fordon. Han har dessutom inte informerat oss om regler som gäller. Orimligt att jag som anställd skall stå som ansvarig då jag aldrig haft möjlighet att ens göra rätt!

Vill nu varna alla som är i liknande situation som jag. Ställ krav på att din arbetsgivare skall ta större ansvar, facket samt att Skatteverket skall informera så att man har möjlighet att skydda sig.

Skuldsatt f d elektriker

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.