08 apr 2016 06:00

08 apr 2016 06:00

Stämmer ryktet?

VALBORGSMÄSSOFIRANDE

Boulogner. Det går ett rykte på stan. Jag hoppas att det inte är sant.

Just nu är det mycket fokus på Billingeprojektet. Jag är i grunden positiv till detta men det är väldigt mycket pengar som skall satsas. Det är också viktigt att kommunens budget och finansiering håller och minst lika viktigt är att hotellbolagen har en god och långsiktig ekonomi. Samtidigt kan man bli lite oroad över en gökungeeffekt det vill säga ett stort och dyrt projekt tar intresse och pengar från andra åtaganden. Skola, åldringsvård, kultur, m.m. måste också utvecklas och få sitt.

Vad säger då ryktet? Jo, att det traditionella Valborgsmässofirandet, numera i Boulognerskogen, skall läggas ner på grund av brist på pengar. Kollar med kommunhusets nya informationscentral och Next Skövde. Samma svar – inget firande i Boulognerskogen är planerat.

En viktig, omtyckt och trevlig tradition läggs ner för att spara småpengar. Det verkar lite enkelt att skära ner på kulturella aktiviteter men det skadar Skövdes varumärke. Jag och många andra välkomnar en redogörelse från chefen för Kultur och Fritid, Katarina Strömgren Sandh.

Göte Gunnarsson

Just nu är det mycket fokus på Billingeprojektet. Jag är i grunden positiv till detta men det är väldigt mycket pengar som skall satsas. Det är också viktigt att kommunens budget och finansiering håller och minst lika viktigt är att hotellbolagen har en god och långsiktig ekonomi. Samtidigt kan man bli lite oroad över en gökungeeffekt det vill säga ett stort och dyrt projekt tar intresse och pengar från andra åtaganden. Skola, åldringsvård, kultur, m.m. måste också utvecklas och få sitt.

Vad säger då ryktet? Jo, att det traditionella Valborgsmässofirandet, numera i Boulognerskogen, skall läggas ner på grund av brist på pengar. Kollar med kommunhusets nya informationscentral och Next Skövde. Samma svar – inget firande i Boulognerskogen är planerat.

En viktig, omtyckt och trevlig tradition läggs ner för att spara småpengar. Det verkar lite enkelt att skära ner på kulturella aktiviteter men det skadar Skövdes varumärke. Jag och många andra välkomnar en redogörelse från chefen för Kultur och Fritid, Katarina Strömgren Sandh.

Göte Gunnarsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.