11 apr 2016 06:00

11 apr 2016 06:00

Dags att ta ner skylten

SKÖVDE

Paradissjön. Nu är det hög tid för Skövde att ta ner skylten! Den som anvisar vägen till Paradissjön, och står i ”Volvorondellen”. Det är inte längre något paradis för vare sig djur eller människor längre.

För ett år sedan motionerade sosseföreningen Östermalm om att åtgärda området. Men icke sa Nicke, vi bor ju i Skövde kommun och där är det skralt med någon i ledningen (politiker och tjänstemän) som värnar om kultur, natur och miljö med biologisk mångfald.

Paradissjön ligger ju inte på kommunens mark är ett försök till undanflykt. Men i övrigt då: Lången mellan Timmersdala och Lerdala, ”Fornsjön” i Timmersdala, som exempel bara, där skyller man på att det måste utredas. När man inte vill (eller kan?) då finns det alltid något att skylla på.

Förutom när det gäller att ”modernisera” centrum då går det bra att åtgärda, för där har en konsult från Stockholm ritat sina dumheter. När det gäller Livets brunn är det fritt att tyda som man vill, mannen med piskan har inte blicken riktad mot kvinnan, utan mot något framför som hotar henne, som han skall skydda henne från.

Lyckligtvis har inte våra grannkommuner drabbats av den sjukan, att modernisera centrum i något större fall. Att modernisera och inte lämna någon kultur till kommande generationer är ett stort fattigdomsbevis! Det har fått pågå allt för länge och gjort Skövde fattigt på äldre kultur. Den som önskar ta del av den får vackert leta sig till museet.

Tänk tanken att Hjo skulle sätta i gång att planera byggen i Stadsparken, att riva den gamla träbebyggelsen och uppföra höga betonghögar där. Då vore det inte längre Hjo, som lockar turister i stora skaror!

Anders Löfgren

För ett år sedan motionerade sosseföreningen Östermalm om att åtgärda området. Men icke sa Nicke, vi bor ju i Skövde kommun och där är det skralt med någon i ledningen (politiker och tjänstemän) som värnar om kultur, natur och miljö med biologisk mångfald.

Paradissjön ligger ju inte på kommunens mark är ett försök till undanflykt. Men i övrigt då: Lången mellan Timmersdala och Lerdala, ”Fornsjön” i Timmersdala, som exempel bara, där skyller man på att det måste utredas. När man inte vill (eller kan?) då finns det alltid något att skylla på.

Förutom när det gäller att ”modernisera” centrum då går det bra att åtgärda, för där har en konsult från Stockholm ritat sina dumheter. När det gäller Livets brunn är det fritt att tyda som man vill, mannen med piskan har inte blicken riktad mot kvinnan, utan mot något framför som hotar henne, som han skall skydda henne från.

Lyckligtvis har inte våra grannkommuner drabbats av den sjukan, att modernisera centrum i något större fall. Att modernisera och inte lämna någon kultur till kommande generationer är ett stort fattigdomsbevis! Det har fått pågå allt för länge och gjort Skövde fattigt på äldre kultur. Den som önskar ta del av den får vackert leta sig till museet.

Tänk tanken att Hjo skulle sätta i gång att planera byggen i Stadsparken, att riva den gamla träbebyggelsen och uppföra höga betonghögar där. Då vore det inte längre Hjo, som lockar turister i stora skaror!

Anders Löfgren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.