11 apr 2016 06:00

11 apr 2016 06:00

Gå med i facket!

ARBETSMARKNADEN

Ungdomar har svårt att hitta jobb med trygga anställningar. Många ungdomar får jobb inom detaljhandeln och där jobbar nästan 80 procent på timanställning. Detta ger ungdomarna en otrygg vardag vilket gör att de bland annat har det svårt att flytta hemifrån.

En stor anledning till detta är ett lågt medlemsantal i fackföreningarna kopplade till dessa arbeten. Många ungdomar saknar kunskap om det positiva arbete som fackföreningarna bedriver. Fackföreningarna förespråkar arbetstagarnas intressen.

För att skapa ett större inflytande gentemot arbetsgivaren och på så sätt kunna få tryggare anställningar uppmanar vi alla ungdomar att ansluta sig till facket.

IF Metall Agera gruppen

Mikael, Henrik och Amir

Ungdomar har svårt att hitta jobb med trygga anställningar. Många ungdomar får jobb inom detaljhandeln och där jobbar nästan 80 procent på timanställning. Detta ger ungdomarna en otrygg vardag vilket gör att de bland annat har det svårt att flytta hemifrån.

En stor anledning till detta är ett lågt medlemsantal i fackföreningarna kopplade till dessa arbeten. Många ungdomar saknar kunskap om det positiva arbete som fackföreningarna bedriver. Fackföreningarna förespråkar arbetstagarnas intressen.

För att skapa ett större inflytande gentemot arbetsgivaren och på så sätt kunna få tryggare anställningar uppmanar vi alla ungdomar att ansluta sig till facket.

IF Metall Agera gruppen

Mikael, Henrik och Amir

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.