12 apr 2016 06:00

12 apr 2016 06:00

Allvarligt att inte få rätt information

FÖRMÅNSBESKATTNING

Replik. Angående insändaren med rubrik ”Orättvis skatteskuld” i SLA 7/4.

Har också fått en straffbeskattning gällande firmabilar. Jag har en privatbil och företagets bilar har varit inlåsta på företaget. Bilarna har alltid använts i tjänst på dagtid och inte missbrukats! Enligt Skatteverket blev vi påförda väldigt stora belopp trots att bilarna inte använts felaktigt.

Har aldrig hört från Skatteverket eller min revisor som borde informerat mig/oss om att vi tydligen gör fel. Har utgått ifrån att om jag har en privatbil och sköter mina företagsbilar så gör vi rätt och skall inte straffbeskattas för bilar och drivmedel. Anser verkligen att myndigheten skall informera och att en revisor skall ansvara för att företaget får den hjälp man betalar för!

Givetvis är det så att de enda som får ta smällen är den lilla människan. Skatteflykt i utlandet borde myndigheten ägna sig mer åt än jakt på småfolket. Att driva företag med alla dessa regler som man blir påtvingad är en sak men att inte få rätt information är allvarligt!

Har bytt till en seriös revisor

Har också fått en straffbeskattning gällande firmabilar. Jag har en privatbil och företagets bilar har varit inlåsta på företaget. Bilarna har alltid använts i tjänst på dagtid och inte missbrukats! Enligt Skatteverket blev vi påförda väldigt stora belopp trots att bilarna inte använts felaktigt.

Har aldrig hört från Skatteverket eller min revisor som borde informerat mig/oss om att vi tydligen gör fel. Har utgått ifrån att om jag har en privatbil och sköter mina företagsbilar så gör vi rätt och skall inte straffbeskattas för bilar och drivmedel. Anser verkligen att myndigheten skall informera och att en revisor skall ansvara för att företaget får den hjälp man betalar för!

Givetvis är det så att de enda som får ta smällen är den lilla människan. Skatteflykt i utlandet borde myndigheten ägna sig mer åt än jakt på småfolket. Att driva företag med alla dessa regler som man blir påtvingad är en sak men att inte få rätt information är allvarligt!

Har bytt till en seriös revisor

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.