13 apr 2016 06:00

13 apr 2016 06:00

Borde vi inte haft en folkomröstning?

FÅGELVIKSGYMNASIET

Chockad. Jag blev helt tagen på sängen av beslutet att lägga ned Fågelviksgymnasiet. Visst hade jag hört att det varit röda siffror, sviktande elevunderlag, men med allt prat om att satsa på Tibro, Vision 2017, Tibro idrottskommunen, ett nyrenoverat bibliotek, så kom detta som en blixt från klar himmel.

Borde inte ett så här viktigt beslut, som påverkar så många, anställda, elever, både nuvarande och blivande, i och utom Tibro kommun, föregås av en folkomröstning?

Hur har dialogen med Hjo och Karlsborg förts? De verkar lika chockade över beslutet som alla vi andra. Kanske en omröstning över hela HjoTiBorg borde gjorts?

119 behöriga elever har sökt till Fågelviksgymnasiet i första hand. Ni har sagt att det behövs 126 elever per år för att det ska fungera. Det är 7 som saknas. Men de platserna hade med säkerhet fyllts ut av elever som kanske inte kom in på sitt första val, eller som gjort det men ändå väljer att läsa på Fågelvik.

Hade man inte kunnat avvakta med detta drastiska beslut något år för att se vad som händer när endurogymnasiet startade upp? Och stöttat Tibro KK i ansökan om att få bli nationellt godkänd idrottsutbildning för konståkning?

Klart att Skövde tackar och tar emot. De har säkert vett att använda det de får i sin marknadsföring till Skövde.

Många frågor som tarvar svar.

V. Lövgren

Tibrobo som känner sig förrådd

Borde inte ett så här viktigt beslut, som påverkar så många, anställda, elever, både nuvarande och blivande, i och utom Tibro kommun, föregås av en folkomröstning?

Hur har dialogen med Hjo och Karlsborg förts? De verkar lika chockade över beslutet som alla vi andra. Kanske en omröstning över hela HjoTiBorg borde gjorts?

119 behöriga elever har sökt till Fågelviksgymnasiet i första hand. Ni har sagt att det behövs 126 elever per år för att det ska fungera. Det är 7 som saknas. Men de platserna hade med säkerhet fyllts ut av elever som kanske inte kom in på sitt första val, eller som gjort det men ändå väljer att läsa på Fågelvik.

Hade man inte kunnat avvakta med detta drastiska beslut något år för att se vad som händer när endurogymnasiet startade upp? Och stöttat Tibro KK i ansökan om att få bli nationellt godkänd idrottsutbildning för konståkning?

Klart att Skövde tackar och tar emot. De har säkert vett att använda det de får i sin marknadsföring till Skövde.

Många frågor som tarvar svar.

V. Lövgren

Tibrobo som känner sig förrådd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.