16 apr 2016 06:00

16 apr 2016 06:00

Hur tänker ni?

BYGGSTREJKEN

Negativa intryck. Det är inte utan att jag undrar över hur byggjobbarna och deras fackliga företrädare som strejkar tänker. Jag har full förståelse för om det enbart handlade om rättvisa villkor för ”importerad” arbetskraft och lika lön för lika arbete, men här har jag fått flera negativa intryck mer eller mindre staplade på varandra. Som att det var länge sedan man strejkade. Hur skulle det se ut om andra yrkesgrupper som inte är strejkbenägna tänkte på samma sätt?

Jämför sedan med löner i andra yrken med ett helt annat, i mina ögon större, ansvar. Grundskolelärare och sköterskor till exempel. Tre år på högskola/universitet som renderar en avsevärt lägre lön. Hur många av dessa får ut en bit över 20 000 kronor efter skatt i sitt arbete?

Att det finns avtal där en person som strejkar kan ha ersättning på den nivån, utan att betala ett öre i skatt. Utan att lyfta ett finger. Jag känner många med sett till tid och nivå lika mycket utbildning som byggjobbarna som bara kan drömma om den lönenivån och -höjningen ni tycker är dålig.

Lennart Karlsson

Jämför sedan med löner i andra yrken med ett helt annat, i mina ögon större, ansvar. Grundskolelärare och sköterskor till exempel. Tre år på högskola/universitet som renderar en avsevärt lägre lön. Hur många av dessa får ut en bit över 20 000 kronor efter skatt i sitt arbete?

Att det finns avtal där en person som strejkar kan ha ersättning på den nivån, utan att betala ett öre i skatt. Utan att lyfta ett finger. Jag känner många med sett till tid och nivå lika mycket utbildning som byggjobbarna som bara kan drömma om den lönenivån och -höjningen ni tycker är dålig.

Lennart Karlsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.