16 apr 2016 06:00

16 apr 2016 06:00

Misshandlad natur

RYDS GROTTOR

Jag skulle vilja skriva att min vandring på Billingen förra lördagen var helt underbar, och det var den tills jag kom till mitt slutmål vid Ryds grottor. Där bevittnade jag en fruktansvärd misshandel, misshandel av vår natur. Det låg skräp överallt. Pizzakartonger, salladsburkar, ölburkar, cigarettpaket, engångsgrillar och övrigt snabbmatsavfall. Grillplatsen som jag ordnat var extremt äcklig! Men det värsta av allt var att de slängt ner glasflaskor i ravinen! Vem har mage och hjärta att misshandla vår natur på detta respektlösa sätt?

I normala fall har jag alltid med mig en liten soppåse så jag kan plocka upp lite småskräp men i detta fall skulle det krävas en sopsäck!

Det verkar som att det varje fredagskväll kommer ett antal outbildade okunniga ouppfostrade människor (ungdomar?) och lever rövare, jag har vid flera lördagar upplevt liknande men aldrig i denna utsträckning. Jag tror att gränsen är nådd för att kunna göra en polisanmälan, men jag anser att polisen har viktigare saker att lägga sina resurser på! De skulle ändå aldrig kunna hitta någon ansvarig utan ögonvittnen?

Mitt hjärta brinner för Billingen och jag gör det jag kan för att dela med mig och kanske locka hit upptäckare, äventyrare och familjer. Men jag önskar att ingen fick uppleva det jag gjorde. Var rädda om Moder Jord!

Älska Billingen

Jag skulle vilja skriva att min vandring på Billingen förra lördagen var helt underbar, och det var den tills jag kom till mitt slutmål vid Ryds grottor. Där bevittnade jag en fruktansvärd misshandel, misshandel av vår natur. Det låg skräp överallt. Pizzakartonger, salladsburkar, ölburkar, cigarettpaket, engångsgrillar och övrigt snabbmatsavfall. Grillplatsen som jag ordnat var extremt äcklig! Men det värsta av allt var att de slängt ner glasflaskor i ravinen! Vem har mage och hjärta att misshandla vår natur på detta respektlösa sätt?

I normala fall har jag alltid med mig en liten soppåse så jag kan plocka upp lite småskräp men i detta fall skulle det krävas en sopsäck!

Det verkar som att det varje fredagskväll kommer ett antal outbildade okunniga ouppfostrade människor (ungdomar?) och lever rövare, jag har vid flera lördagar upplevt liknande men aldrig i denna utsträckning. Jag tror att gränsen är nådd för att kunna göra en polisanmälan, men jag anser att polisen har viktigare saker att lägga sina resurser på! De skulle ändå aldrig kunna hitta någon ansvarig utan ögonvittnen?

Mitt hjärta brinner för Billingen och jag gör det jag kan för att dela med mig och kanske locka hit upptäckare, äventyrare och familjer. Men jag önskar att ingen fick uppleva det jag gjorde. Var rädda om Moder Jord!

Älska Billingen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.