16 apr 2016 06:00

18 apr 2016 16:28

Pers förnekande är en gåta

ASYLBOENDE

Per Håkansson invänder i SLA 14/4 mot beskrivningen att situationen på landets asylboenden är eländig och ber om källa till påstående om knivmord med mera.

En sådan källa är polisens operation Alma där en andel asylrelaterade brott kodades med kod 291. På två och en halv månad anmäldes bland annat 831 misshandelsfall, 484 fall av hot och ofredanden, 27 självmordsförsök och 31 fall med psykiskt sjuka kopplade till asylboenden.

Per skriver att han ”tror inte att det är så”. Hur Per kan förneka detta är en gåta.

Jag förutsåg samtliga dessa problem i en debattartikel i höstas och nu har det hänt. Då fick jag till svar av en annan vänsterdebattör som också nedlät sig till personangrepp med brunpensel att, nej ”samtliga flyktingar var empatiska och lämpade för arbete inom vård och omsorg”.

Alexandra Maher, 22, är en av dem som föll offer för denna ”empati”. Hon arbetade på ett asylboende och höggs ihjäl av en vuxen man som påstod att han var 15 år.

Jag tackar Per för att han tycker jag är tydlig. Det är en dygd och jag vill vara tydlig här igen:

Merparten av de asylsökande unga männen kommer från klan- och hederskulturer som ser på kvinnor så som på ägodelar. Över 500 sexuella övergrepp anmäldes på en enda natt i Köln. Förövarna var migranter.

Det är den människosyn som kom till uttryck där som är fel, inte min.

Det finns därtill inte nog med jobb i Sverige av den typ merparten är direkt kvalificerade för och deras uppehälle i vårt land kostar nu hälften så mycket som världens samlade humanitära bistånd, vilket hjälper så oerhört många fler på plats.

Detta medför omfattande problem och är ett politiskt misstag.

Per frågar om mina alternativ till asylboende på Billingehus. Jag har förespråkat flera olika under vintern, bland annat att låta ett av kommunens bolag köpa anläggningen och göra friluftsnära boenden för studenter, eller äldre.

I kommunstyrelsen stödde jag alternativet med samverkan kring utvecklad hotell och kongress.

Torbjörn Bergman (M)

En sådan källa är polisens operation Alma där en andel asylrelaterade brott kodades med kod 291. På två och en halv månad anmäldes bland annat 831 misshandelsfall, 484 fall av hot och ofredanden, 27 självmordsförsök och 31 fall med psykiskt sjuka kopplade till asylboenden.

Per skriver att han ”tror inte att det är så”. Hur Per kan förneka detta är en gåta.

Jag förutsåg samtliga dessa problem i en debattartikel i höstas och nu har det hänt. Då fick jag till svar av en annan vänsterdebattör som också nedlät sig till personangrepp med brunpensel att, nej ”samtliga flyktingar var empatiska och lämpade för arbete inom vård och omsorg”.

Alexandra Maher, 22, är en av dem som föll offer för denna ”empati”. Hon arbetade på ett asylboende och höggs ihjäl av en vuxen man som påstod att han var 15 år.

Jag tackar Per för att han tycker jag är tydlig. Det är en dygd och jag vill vara tydlig här igen:

Merparten av de asylsökande unga männen kommer från klan- och hederskulturer som ser på kvinnor så som på ägodelar. Över 500 sexuella övergrepp anmäldes på en enda natt i Köln. Förövarna var migranter.

Det är den människosyn som kom till uttryck där som är fel, inte min.

Det finns därtill inte nog med jobb i Sverige av den typ merparten är direkt kvalificerade för och deras uppehälle i vårt land kostar nu hälften så mycket som världens samlade humanitära bistånd, vilket hjälper så oerhört många fler på plats.

Detta medför omfattande problem och är ett politiskt misstag.

Per frågar om mina alternativ till asylboende på Billingehus. Jag har förespråkat flera olika under vintern, bland annat att låta ett av kommunens bolag köpa anläggningen och göra friluftsnära boenden för studenter, eller äldre.

I kommunstyrelsen stödde jag alternativet med samverkan kring utvecklad hotell och kongress.

Torbjörn Bergman (M)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.