18 apr 2016 06:00

18 apr 2016 06:00

Studenten borde betala reskostnaden

FÅGELVIKSGYMNASIET

Spiken i kistan. Tråkigt med nerläggningen av Fågelviksgymnasiet. Det drabbar studenter med timslånga extra resor varje dag, kommuner med ökade extrakostnader för resor och ökade skolavgifter, problem för konståknings- och motocrossprogrammet.

Detta är ett resultat av politikers arbete. I samma ögonblick, som man beslöt att skattebetalarna får ta på sig extra kostnader för ett fritt gymnasieval slogs den första spiken i kistan för Fågelvik.

Fritt skolval i all ära, men en bra princip vore att extrakostnader skall bäras av studenten och inte av skattebetalarna om ett likvärdigt program finns på närmare håll. För de som bor i Tibro, Hjo och Karlsborg måste väl de längre resorna kosta extra. Den kostnaden borde bäras av studenten. Dessutom har gymnasiet i Skövde tidigare varit dyrare än det i Tibro (aktuell siffra saknas).

Det är klart att det är häftigt för ungdomarna att åka till Skövde och gå på gymnasiet. Det finns mycket mer att göra som lockar på håltimmar och raster. Men om det skulle kosta lite extra tänkte man nog efter en gång till om det är värt det och skulle kanske komma fram till ett annat beslut.

R Lindgren

Detta är ett resultat av politikers arbete. I samma ögonblick, som man beslöt att skattebetalarna får ta på sig extra kostnader för ett fritt gymnasieval slogs den första spiken i kistan för Fågelvik.

Fritt skolval i all ära, men en bra princip vore att extrakostnader skall bäras av studenten och inte av skattebetalarna om ett likvärdigt program finns på närmare håll. För de som bor i Tibro, Hjo och Karlsborg måste väl de längre resorna kosta extra. Den kostnaden borde bäras av studenten. Dessutom har gymnasiet i Skövde tidigare varit dyrare än det i Tibro (aktuell siffra saknas).

Det är klart att det är häftigt för ungdomarna att åka till Skövde och gå på gymnasiet. Det finns mycket mer att göra som lockar på håltimmar och raster. Men om det skulle kosta lite extra tänkte man nog efter en gång till om det är värt det och skulle kanske komma fram till ett annat beslut.

R Lindgren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.