25 apr 2016 15:51

25 apr 2016 15:51

Jag tror dig inte

PENSIONER: Replik.

Ja du Cecilia Widegren (M), med att bara säga en del och tiga om annat kan man lura många.

Du har helt rätt i att vi är många pensionärer som känner oss lurade av den nu sittande regeringens vallöften vad gäller pensioner, drivmedelsskatt m.m. Men det betyder inte att vi ser ert tidigare agerande mot oss som något bra, snarare tvärt om.

Visst, du har helt rätt i att ni har gjort skattesänkningar för oss pensionärer, men du förtiger att ni har gjort större sänkningar för de som ni själva kallar jobbare. En skattesänkning som ni själva som aktiva drar nytta av. Ni har inte vad jag vet någon gång sagt att vi pensionärer av olika slag skulle få lika skatt som er på de pengar vi får ut som pension. Den pensionen vi har tjänat in när vi jobbat för att se till att ni ungdomar skulle få en bra uppväxt och möjligheter till en bra utbildning. Ni tycker tydligen att vi får för mycket pengar för det arbetet så ni tar tillbaks det genom högre skatt.

Vad jag förstår så har regeringen godkänt att kommunerna får ta ut en högre avgift för vård men det är ju ingen statlig avgift utan kommunal. Ska jag tolka ditt uttalande som att det inte kommer att bli några avgiftshöjningar i moderat eller alliansstyrda kommuner?

Jag tror dig inte.

K. L.

Du har helt rätt i att vi är många pensionärer som känner oss lurade av den nu sittande regeringens vallöften vad gäller pensioner, drivmedelsskatt m.m. Men det betyder inte att vi ser ert tidigare agerande mot oss som något bra, snarare tvärt om.

Visst, du har helt rätt i att ni har gjort skattesänkningar för oss pensionärer, men du förtiger att ni har gjort större sänkningar för de som ni själva kallar jobbare. En skattesänkning som ni själva som aktiva drar nytta av. Ni har inte vad jag vet någon gång sagt att vi pensionärer av olika slag skulle få lika skatt som er på de pengar vi får ut som pension. Den pensionen vi har tjänat in när vi jobbat för att se till att ni ungdomar skulle få en bra uppväxt och möjligheter till en bra utbildning. Ni tycker tydligen att vi får för mycket pengar för det arbetet så ni tar tillbaks det genom högre skatt.

Vad jag förstår så har regeringen godkänt att kommunerna får ta ut en högre avgift för vård men det är ju ingen statlig avgift utan kommunal. Ska jag tolka ditt uttalande som att det inte kommer att bli några avgiftshöjningar i moderat eller alliansstyrda kommuner?

Jag tror dig inte.

K. L.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.