28 apr 2016 06:00

28 apr 2016 06:00

Ökad trygghet viktigare än någonsin

Debatt:

Moderaterna föreslår att Sverige ska få fler poliser, minst 2 000 till i yttre tjänst. Det står vi fast vid. Dessutom vill vi ha straffskärpningar för allvarliga våldsbrott, och att den som inte är svensk medborgare ska kunna dömas till utvisning vid brott med ett straff på mellan sex och tolv månaders fängelse.

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé har besökt Falköping för att samtala med medarbetare på Räddningstjänstens nya samordningscentral för att ta del av deras arbete med att möta samhällets trygghetsutmaningar. Trygghetsutmaningar som handlar om kriminella nätverk som skapar otrygghet i vissa områden och om terrorresor och ökad radikalisering.

Samhället och tryggheten ska fungera, för alla. Nu utmanas istället tryggheten på många håll i landet. Det är en oacceptabel utveckling som måste brytas – annars riskerar det att leda till ett samhälle där vi lever parallellt bredvid varandra och inte tillsammans. Vi ser stora trygghetsklyftor där tryggheten inte är självklar för alla. Flera reformer krävs nu. Grunden ska vara lag och ordning och en stark rättsstat med rättstrygghet för alla. Det behövs tydliga insatser för att polis och rättsväsende ska kunna bryta utvecklingen.

På flera områden saknade Moderaterna tidigare tillräckliga svar på de samhällsproblem som finns runtom i Sverige, men med omarbetad politik står vi nu mer redo att möta utmaningar med ett nytt utanförskap, ökad otrygghet, flyktingkrisen och en för dåligt fungerande integration.

Därför fortsätter Moderaterna att ta ett helhetsgrepp för att öka tryggheten med förslaget om minst 2 000 nya poliser, ett samlat åtgärdspaket för att bekämpa radikalisering och terrorism tillsammans med förebyggande åtgärder.

Det är alltför många människor som känner sig otrygga i dag, och Sverige och Skaraborg behöver verktyg för att komma tillrätta med det. Därför fortsätter vi att arbeta för ett tryggare och säkrare Skaraborg och Sverige med fler poliser och hårdare straff.

Tomas Tobé (M)

partisekreterare

Cecilia Widegren (M)

riksdagsledamot Skaraborg

Lena Sjödahl (M)

oppositionsråd Falköping

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé har besökt Falköping för att samtala med medarbetare på Räddningstjänstens nya samordningscentral för att ta del av deras arbete med att möta samhällets trygghetsutmaningar. Trygghetsutmaningar som handlar om kriminella nätverk som skapar otrygghet i vissa områden och om terrorresor och ökad radikalisering.

Samhället och tryggheten ska fungera, för alla. Nu utmanas istället tryggheten på många håll i landet. Det är en oacceptabel utveckling som måste brytas – annars riskerar det att leda till ett samhälle där vi lever parallellt bredvid varandra och inte tillsammans. Vi ser stora trygghetsklyftor där tryggheten inte är självklar för alla. Flera reformer krävs nu. Grunden ska vara lag och ordning och en stark rättsstat med rättstrygghet för alla. Det behövs tydliga insatser för att polis och rättsväsende ska kunna bryta utvecklingen.

På flera områden saknade Moderaterna tidigare tillräckliga svar på de samhällsproblem som finns runtom i Sverige, men med omarbetad politik står vi nu mer redo att möta utmaningar med ett nytt utanförskap, ökad otrygghet, flyktingkrisen och en för dåligt fungerande integration.

Därför fortsätter Moderaterna att ta ett helhetsgrepp för att öka tryggheten med förslaget om minst 2 000 nya poliser, ett samlat åtgärdspaket för att bekämpa radikalisering och terrorism tillsammans med förebyggande åtgärder.

Det är alltför många människor som känner sig otrygga i dag, och Sverige och Skaraborg behöver verktyg för att komma tillrätta med det. Därför fortsätter vi att arbeta för ett tryggare och säkrare Skaraborg och Sverige med fler poliser och hårdare straff.

Tomas Tobé (M)

partisekreterare

Cecilia Widegren (M)

riksdagsledamot Skaraborg

Lena Sjödahl (M)

oppositionsråd Falköping

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.