02 maj 2016 06:00

02 maj 2016 06:00

Livskvalité eller tillväxt?

SKÖVDE

Kostar. Allt oftare finns i SLA insändare om den ökande trafikträngseln i Skövde. Stan växer i invånarantal vilket moderaterna starkt gillar för det ger ökad tillväxt, menar de och mera skatteinkomster, mera utveckling. Men det man glömmer eller inte vill kännas vid, är att det kostar också att växa. En intressant fråga i sammanhanget är; är det lönsamt för kommunen att växa? Ger ökad tillväxt ökad bättre kommunal ekonomi?

Vad vill vi medborgare ha? Ja, lugnt och tryggt, inga köer varken i trafiken, i skolan, i sjukvården, för bostäder o.s.v.

Vilken nytta och glädje har vi av att Skövde blir 60 tusen invånare, eller 70 som vissa redan börjat prata om? Ja, frågan är, är ”tillväxt” något vi vill ha, något som gör livet bättre, lyckligare, gör oss friskare? Fundera på det!

Jag har gjort det och kommit fram till att nackdelarna med ”tillväxt” är större än fördelarna! Jag föredrar livskvalité före tillväxt!

Sture Grönblad

f.d. aktiv MP-politiker

Vad vill vi medborgare ha? Ja, lugnt och tryggt, inga köer varken i trafiken, i skolan, i sjukvården, för bostäder o.s.v.

Vilken nytta och glädje har vi av att Skövde blir 60 tusen invånare, eller 70 som vissa redan börjat prata om? Ja, frågan är, är ”tillväxt” något vi vill ha, något som gör livet bättre, lyckligare, gör oss friskare? Fundera på det!

Jag har gjort det och kommit fram till att nackdelarna med ”tillväxt” är större än fördelarna! Jag föredrar livskvalité före tillväxt!

Sture Grönblad

f.d. aktiv MP-politiker

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.