03 maj 2016 06:00

03 maj 2016 06:00

Har någon frågat de berörda?

INKÖPSRUTINER

Kränkande. Blir ganska bestört när jag läser artikeln i SLA den 29/4. Inser ni på kommunen att ni tar ifrån en stor grupp människor rätten att bestämma själva vilken affär de vill utnyttja för sina inköp?

Jag anser det kränkande och diskriminerande mot dem som inte klarar att handla själva, de som har en favoritaffär de är vana vid och där de brukar handla. Många som jag känner till går redan nu igenom reklambladen för att bestämma sina inköp. Dessutom är det många som fortfarande inte kan hantera dator och internet. Vem ska då hjälpa till med beställningarna? Förmodar att det blir personal i hemtjänst. Blir det då så mycket tidsvinst och besparing?

Tänk dig att någon skulle komma och säga att från och med nu får du inte handla i den affär du brukar göra dina flesta inköp. Affären där du trivs och känner till de varor du vill ha. Vem har frågat de som berörs om hur de vill ha det? Antar att några ”smarta” kommunpolitiker har bestämt hur det ska vara. De som är gamla och sjuka behöver inte tillfrågas. Vi gör det vi tror blir billigast. Pengar betyder mer än en liten människa i det här samhället, det vet väl alla.

Historien upprepar sig. Det var likadant när upphandlingen för matdistribution till de äldre gjordes.

En personal i hemtjänst

Jag anser det kränkande och diskriminerande mot dem som inte klarar att handla själva, de som har en favoritaffär de är vana vid och där de brukar handla. Många som jag känner till går redan nu igenom reklambladen för att bestämma sina inköp. Dessutom är det många som fortfarande inte kan hantera dator och internet. Vem ska då hjälpa till med beställningarna? Förmodar att det blir personal i hemtjänst. Blir det då så mycket tidsvinst och besparing?

Tänk dig att någon skulle komma och säga att från och med nu får du inte handla i den affär du brukar göra dina flesta inköp. Affären där du trivs och känner till de varor du vill ha. Vem har frågat de som berörs om hur de vill ha det? Antar att några ”smarta” kommunpolitiker har bestämt hur det ska vara. De som är gamla och sjuka behöver inte tillfrågas. Vi gör det vi tror blir billigast. Pengar betyder mer än en liten människa i det här samhället, det vet väl alla.

Historien upprepar sig. Det var likadant när upphandlingen för matdistribution till de äldre gjordes.

En personal i hemtjänst

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.