03 maj 2016 06:00

03 maj 2016 06:00

Tänk om!

Mobil resurs

Jag sällar mig till dem som blev väldigt besviken och ledsen, när jag i veckan som gick fick höra att Skövde kommun lägger ner en enhet inom grundskolan för barn med särskilda behov. Dessa barn går inte här utan anledning. Jag som anhörig till ett barn vet vad denna platsen har betytt för detta barn. Barnet har känt sig tryggt och har vuxit som individ efter år av ångest, mycket dålig självkänsla och viss social fobi.

Vad händer med dem nu? Tillbaka till skolan där de kom ifrån, där de inte fungerade förut. Högre tempo och stora grupper. Hur ska det fungera nu? Jag tycker det är att slå undan fötterna på dem, när de nu har börjat stå lite stadigare.

Och ett plus till de lärare som fått dem dit, där de står idag. Tänk om!

Mormor till en elev

Jag sällar mig till dem som blev väldigt besviken och ledsen, när jag i veckan som gick fick höra att Skövde kommun lägger ner en enhet inom grundskolan för barn med särskilda behov. Dessa barn går inte här utan anledning. Jag som anhörig till ett barn vet vad denna platsen har betytt för detta barn. Barnet har känt sig tryggt och har vuxit som individ efter år av ångest, mycket dålig självkänsla och viss social fobi.

Vad händer med dem nu? Tillbaka till skolan där de kom ifrån, där de inte fungerade förut. Högre tempo och stora grupper. Hur ska det fungera nu? Jag tycker det är att slå undan fötterna på dem, när de nu har börjat stå lite stadigare.

Och ett plus till de lärare som fått dem dit, där de står idag. Tänk om!

Mormor till en elev

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.