04 maj 2016 06:00

04 maj 2016 06:00

Bestörta äldre kunde inte betala

SJUKHUSPARKERINGEN

SMS. Häromdagen mötte jag flera bestörta äldre vid Skas (KSS) parkeringsautomat. De var upprörda över att enda möjligheten att betala parkeringsavgiften var via sms. Någon frågade; ”hur mycket tror ni man får i böter”, medan en annan nämnde att hen aldrig skickat sms tidigare och den tredje hade inte med sig sina läsglasögon och kunde därmed inte se vad hen skrev i sitt sms. När jag hjälpt flera av dem var jag tvungen att gå – vi hade en tid att passa.

Händelsen fick mig att tänka på mina egna föräldrar. De är i 80-årsåldern, behöver tyvärr besöka Skas emellanåt och har aldrig någonsin skickat ett sms. Jag vet att de inte är ensamma om detta. Hur skall de göra när de besöker Skas nästa gång? Skall de bli tvungna att be något av sina barn eller barnbarn följa med dem bara så att de skall kunna betala parkeringsavgiften? Skall jag säga på jobbet ”Sorry, ni får hitta en vikarie till mina elever för jag måste följa med mina föräldrar till sjukhuset?” Detta är inte hållbart!

Jag är för tekniska hjälpmedel i vårt samhälle, men vi har fortfarande en generation som har svårt att ta till sig det nya. Därför anser jag att det bör, för deras skull, finnas valmöjligheten att betala med mynt, kort eller sms!

A-MT

Händelsen fick mig att tänka på mina egna föräldrar. De är i 80-årsåldern, behöver tyvärr besöka Skas emellanåt och har aldrig någonsin skickat ett sms. Jag vet att de inte är ensamma om detta. Hur skall de göra när de besöker Skas nästa gång? Skall de bli tvungna att be något av sina barn eller barnbarn följa med dem bara så att de skall kunna betala parkeringsavgiften? Skall jag säga på jobbet ”Sorry, ni får hitta en vikarie till mina elever för jag måste följa med mina föräldrar till sjukhuset?” Detta är inte hållbart!

Jag är för tekniska hjälpmedel i vårt samhälle, men vi har fortfarande en generation som har svårt att ta till sig det nya. Därför anser jag att det bör, för deras skull, finnas valmöjligheten att betala med mynt, kort eller sms!

A-MT

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.