07 maj 2016 06:00

07 maj 2016 06:00

Bara vinnare i Skövde

Billingensatsningen:

När nu alla frågor äntligen är besvarade kring Alliansens föreslagna satsning på Skövdes omtyckta Billingen känner vi att det är på sin plats att påminna om varför satsningen är så nödvändig för Skövde. Den heta debatten har tyvärr fastnat i detaljer så att helheten försvinner, liksom skogen bland alla träd.

Förhandlingar mellan Skövde kommun och First Hotel om ett ömsesidigt ansvarstagande för att vidareutveckla vårt arv på Billingen har pågått i många år. Så sent som före jul ställdes dessa på sin spets. Den norska ägaren till hotell Billingehus meddelade då att han från februari skulle ställa om hotellet till asylboende, men ville därefter fortsätta diskussionerna.

Vi i Alliansen gav First Hotel budskapet att ska vi tillsammans satsa på att Billingen och Skövde ska bli ett av Syd- och Västsveriges mest välbesökta turistmål så kunde vi inte vänta. Till vår glädje valde styrelsen i Norge att säga ja till att fortsätta förhandla om Skövdes framtid och säga nej till ett asylboende.

Där gick det att se två helt olika visioner av Billingens och Skövdes framtid. En med en ny kongresshall, fler och renoverade hotellrum, en ny stollift och ett längre konstsnöspår. Vintersäsongen förlängs och stora evenemang som SM-veckan blir möjliga. Barmarkssäsongen gynnas minst lika mycket med en stollift som möjliggör en storsatsning på mountainbike och vårt Vasaloppscenter är inte bara för skidåkning utan är också certifierat för löpning och cykling.

Denna vision lockar fler människor till Billingen, från Skövde, Skaraborg, Sverige och utlandet. Hela Skövde får del av friskvården, intäkterna och den ökade konkurrenskraften. Stadens attraktivitet är av stor betydelse för arbetsgivare att kunna rekrytera spetskompetens. Vi har bestämt oss för att Skövde ska bli en vinnare i världens snabbast växande bransch, besöksnäringen, där många nya arbetstillfällen skapas.

Med den lösningen är alla vinnare i årtionden framöver.

För oss är det självklart vilken väg som är den bästa för Skövde.

Allians för Skövde

Katarina Jonsson(M)

När nu alla frågor äntligen är besvarade kring Alliansens föreslagna satsning på Skövdes omtyckta Billingen känner vi att det är på sin plats att påminna om varför satsningen är så nödvändig för Skövde. Den heta debatten har tyvärr fastnat i detaljer så att helheten försvinner, liksom skogen bland alla träd.

Förhandlingar mellan Skövde kommun och First Hotel om ett ömsesidigt ansvarstagande för att vidareutveckla vårt arv på Billingen har pågått i många år. Så sent som före jul ställdes dessa på sin spets. Den norska ägaren till hotell Billingehus meddelade då att han från februari skulle ställa om hotellet till asylboende, men ville därefter fortsätta diskussionerna.

Vi i Alliansen gav First Hotel budskapet att ska vi tillsammans satsa på att Billingen och Skövde ska bli ett av Syd- och Västsveriges mest välbesökta turistmål så kunde vi inte vänta. Till vår glädje valde styrelsen i Norge att säga ja till att fortsätta förhandla om Skövdes framtid och säga nej till ett asylboende.

Där gick det att se två helt olika visioner av Billingens och Skövdes framtid. En med en ny kongresshall, fler och renoverade hotellrum, en ny stollift och ett längre konstsnöspår. Vintersäsongen förlängs och stora evenemang som SM-veckan blir möjliga. Barmarkssäsongen gynnas minst lika mycket med en stollift som möjliggör en storsatsning på mountainbike och vårt Vasaloppscenter är inte bara för skidåkning utan är också certifierat för löpning och cykling.

Denna vision lockar fler människor till Billingen, från Skövde, Skaraborg, Sverige och utlandet. Hela Skövde får del av friskvården, intäkterna och den ökade konkurrenskraften. Stadens attraktivitet är av stor betydelse för arbetsgivare att kunna rekrytera spetskompetens. Vi har bestämt oss för att Skövde ska bli en vinnare i världens snabbast växande bransch, besöksnäringen, där många nya arbetstillfällen skapas.

Med den lösningen är alla vinnare i årtionden framöver.

För oss är det självklart vilken väg som är den bästa för Skövde.

Allians för Skövde

Katarina Jonsson(M)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.