07 maj 2016 06:00

07 maj 2016 06:00

Ingen vanlig lördagskväll

VARNHEM

Radio Skaraborg påstår på sin hemsida att: ”För polisen blev skaraborgarnas valborgsfirande ungefär som en vanlig lördagskväll.” Nedanstående är citat från hemsidan:

”I Skövde inkom sammanlagt sex anmälningar om misshandel, de flesta hade skett i krogmiljö.”

”I Lidköping jobbade polisen med ungdomar. – Vi direktförverkade, alltså hällde ut, en hel del öl för ungdomar. Totalt sett skulle jag säga att firandet var väldigt lugnt, säger stationsbefälet vid polisen i Lidköping.”

”I Varnhem blev det tidigt på söndagsmorgonen bråk på en fest. Två personer anmälde att de blivit misshandlade i bråket, som ett flertal personer deltog i” (slut citat).

Att det är normalt att det varje lördagskväll i Skövde sker sex misshandelsfall, och att det är lika normalt att man i Lidköping beslagtar en massa öl och sprit för ungdomar kan möjligen vara sant. Men att det i Varnhem är storslagsmål varje lördag, det tror jag inte ett ögonblick på. Det kanske det var för 100 år sedan, när drängarna från olika gårdar och byar drabbade samman. Men inte nuförtiden...

Mycket förvånad Varnhemsbo

”I Skövde inkom sammanlagt sex anmälningar om misshandel, de flesta hade skett i krogmiljö.”

”I Lidköping jobbade polisen med ungdomar. – Vi direktförverkade, alltså hällde ut, en hel del öl för ungdomar. Totalt sett skulle jag säga att firandet var väldigt lugnt, säger stationsbefälet vid polisen i Lidköping.”

”I Varnhem blev det tidigt på söndagsmorgonen bråk på en fest. Två personer anmälde att de blivit misshandlade i bråket, som ett flertal personer deltog i” (slut citat).

Att det är normalt att det varje lördagskväll i Skövde sker sex misshandelsfall, och att det är lika normalt att man i Lidköping beslagtar en massa öl och sprit för ungdomar kan möjligen vara sant. Men att det i Varnhem är storslagsmål varje lördag, det tror jag inte ett ögonblick på. Det kanske det var för 100 år sedan, när drängarna från olika gårdar och byar drabbade samman. Men inte nuförtiden...

Mycket förvånad Varnhemsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.