09 maj 2016 06:00

09 maj 2016 06:00

Låt det vara gratis att parkera vid sjukhus

PARKERINGSAUTOMATER

Besvärligt. Ja då har man ”tänkt till” igen och infört ett nytt sätt att betala parkeringen av bilen på vid Skaraborgs sjukhus. Detta nya sätt innebär att du betalar via sms eller i en automat för betalkort och mynt. Automaterna är placerade vid en ände av parkeringarna och det är inte helt lätt att förstå hur du ska göra. Det blir inte lättare om du inte har datavana, är synskadad eller nervös inför ditt läkarbesök. Automaterna har skärmar med touchfunktion och väldigt liten text som dessutom inte är så förklarande. Hur många kommer ihåg sitt registreringsnummer när du är nervös?

Ingen allmän information har lämnats ut mer än att det på regionens hemsida har beskrivits vad förändringen innebär, dock är denna information mer riktad till personal på alla förvaltningar i regionen. Detta eftersom politikerna har tagit ett beslut om höjning av priset då det ansågs som en förmån för personalen att parkera gratis och skulle beskattas.

I denna information står det att parkeringsvakter ska finnas till hands den första tiden för att hjälpa till då det är en nyhet. Jag tänker då på när Kalle eller Eva kommer om en månad eller ett halvår för första gången och ska parkera, vem ska hjälpa dem och svara på deras frågor? Ska de skicka ett sms eller mejl? Vem ska hjälpa dem med det när de kanske inte har vare sig dator eller mobil. Att skriva mer information på kallelserna till sjukhuset är ingen hjälp.

Nej, skärp till er ni som bestämmer. Det finns fortfarande ett par generationer som inte har kunskapen inom den digitaliserade världen. Ska köerna till läkare få en orsak till att växa när patienterna uteblir på grund av att de fastnat vid betalautomaterna på parkeringen eftersom de inte vill få böter? Ska samhället stanna upp när anhöriga måste ta ledigt från sina arbeten för att följa med och lösa parkeringsavgiften?

Jag är inte emot förändringar men när det drabbar äldre och andra utsatta i vårt samhälle så vill jag protestera. Låt det vara gratis för patienter och besökare att parkera vid våra sjukhus inom Skas.

Trött samhällsmedborgare

Ingen allmän information har lämnats ut mer än att det på regionens hemsida har beskrivits vad förändringen innebär, dock är denna information mer riktad till personal på alla förvaltningar i regionen. Detta eftersom politikerna har tagit ett beslut om höjning av priset då det ansågs som en förmån för personalen att parkera gratis och skulle beskattas.

I denna information står det att parkeringsvakter ska finnas till hands den första tiden för att hjälpa till då det är en nyhet. Jag tänker då på när Kalle eller Eva kommer om en månad eller ett halvår för första gången och ska parkera, vem ska hjälpa dem och svara på deras frågor? Ska de skicka ett sms eller mejl? Vem ska hjälpa dem med det när de kanske inte har vare sig dator eller mobil. Att skriva mer information på kallelserna till sjukhuset är ingen hjälp.

Nej, skärp till er ni som bestämmer. Det finns fortfarande ett par generationer som inte har kunskapen inom den digitaliserade världen. Ska köerna till läkare få en orsak till att växa när patienterna uteblir på grund av att de fastnat vid betalautomaterna på parkeringen eftersom de inte vill få böter? Ska samhället stanna upp när anhöriga måste ta ledigt från sina arbeten för att följa med och lösa parkeringsavgiften?

Jag är inte emot förändringar men när det drabbar äldre och andra utsatta i vårt samhälle så vill jag protestera. Låt det vara gratis för patienter och besökare att parkera vid våra sjukhus inom Skas.

Trött samhällsmedborgare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.