09 maj 2016 06:00

09 maj 2016 06:00

Tiggare får inget stöd

DEBATT: Fattigaste

Regeringen satsade på flyktingar – helhjärtat. Ja, med ”öppet hjärta” som Alliansen ville 2014. Nu är det andra tongångar.

De fattigaste i Europa får tigga. Alliansen gjorde inget för att förbättra situationen för tiggarna. Denna regering har gjort en del. Bl.a. har de avtalat med Rumänien och Bulgarien om EU:s stöd för romerna. Men det räcker inte.

Flyktingar får mycket stöd men vad får tiggarna? Ingenting! Tiggarna tillhör ändå EU.

Så har denna regering låtit göra en utredning om tiggarna. Utredaren föreslog bl.a. att folk inte skulle ge något i kopparna. Regeringen vill strypa inkomsterna för tiggarna på detta sätt. Alexandra Pascalidou har i sitt tv-program visat att politiker inte blir återvalda om de satsar på romerna. Mer behöver göras!

Sune Larsson

 

De fattigaste i Europa får tigga. Alliansen gjorde inget för att förbättra situationen för tiggarna. Denna regering har gjort en del. Bl.a. har de avtalat med Rumänien och Bulgarien om EU:s stöd för romerna. Men det räcker inte.

Flyktingar får mycket stöd men vad får tiggarna? Ingenting! Tiggarna tillhör ändå EU.

Så har denna regering låtit göra en utredning om tiggarna. Utredaren föreslog bl.a. att folk inte skulle ge något i kopparna. Regeringen vill strypa inkomsterna för tiggarna på detta sätt. Alexandra Pascalidou har i sitt tv-program visat att politiker inte blir återvalda om de satsar på romerna. Mer behöver göras!

Sune Larsson

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.