10 maj 2016 13:37

10 maj 2016 13:37

Du är som de flesta politiker

PENSIONER

Replik. Till Cecilia Widegren (M) SLA 30/4.

Ja du Cecilia, du är som de flesta politiker. Pratar och skriver bara negativt om vad andra gjort för fel och berömmer det som egna gruppen gjort och gör. Ni är i egna ögon helt felfria.

Vilka var det som såg till att vi som med våra inbetalda skatter sett till att bygga upp Sverige som tack för det skulle beskattas högre än de som nu fortsätter i våra spår. Jag vet inte vad du menar med högre pensionärsskatter, de skatterna har sänkts för de med riktigt låg pension. Det allmänna skatteläget har stramats åt en del men jag kan inte se att skatten höjts mer för de välbetalda pensionärerna än för löntagare.

Skall jag se ditt uttalande mot höjningen av maxavgiften för hemtjänsten som ett löfte att inga alliansstyrda kommuner kommer att utnyttja den möjligheten, jag är säker på att det löftet i så fall inte kommer att infrias.

Jag har stora sympatier med ärliga personer, personer som inte förtiger sina misstag utan bara framhåller andras misstag. Tänk att det kan vara så att det man själv gör och säger är korrekt medan det som motparten gör och säger alltid är fel.

Det kan inte vara så att ni själva alltid har rätt och andra har fel.

De politiker som törs medge egna fel och törs säga att de tycker att vissa delar av vad motparten säger och gör är bra och kommer att höja sitt anseende.

Ja det kanske är så att den politikern får min röst vid nästa val.

K.L.

Ja du Cecilia, du är som de flesta politiker. Pratar och skriver bara negativt om vad andra gjort för fel och berömmer det som egna gruppen gjort och gör. Ni är i egna ögon helt felfria.

Vilka var det som såg till att vi som med våra inbetalda skatter sett till att bygga upp Sverige som tack för det skulle beskattas högre än de som nu fortsätter i våra spår. Jag vet inte vad du menar med högre pensionärsskatter, de skatterna har sänkts för de med riktigt låg pension. Det allmänna skatteläget har stramats åt en del men jag kan inte se att skatten höjts mer för de välbetalda pensionärerna än för löntagare.

Skall jag se ditt uttalande mot höjningen av maxavgiften för hemtjänsten som ett löfte att inga alliansstyrda kommuner kommer att utnyttja den möjligheten, jag är säker på att det löftet i så fall inte kommer att infrias.

Jag har stora sympatier med ärliga personer, personer som inte förtiger sina misstag utan bara framhåller andras misstag. Tänk att det kan vara så att det man själv gör och säger är korrekt medan det som motparten gör och säger alltid är fel.

Det kan inte vara så att ni själva alltid har rätt och andra har fel.

De politiker som törs medge egna fel och törs säga att de tycker att vissa delar av vad motparten säger och gör är bra och kommer att höja sitt anseende.

Ja det kanske är så att den politikern får min röst vid nästa val.

K.L.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.