11 maj 2016 06:00

11 maj 2016 06:00

Förneka verkligheten är inte bra

POLITIK

Oärligt. Vissa hävdar att det är bättre att hålla munnen stängd och framstå som lite dum, än att öppna den och skingra tvivel. Kan säkert vara bra i vissa fall, men det riskerar också att skapa ett mer oärligt samhälle där ingen till slut vet vad den andre tycker eller står för.

Miljöpartiet har nu tack vare media tvingats att öppna munnen och säga sanningen. Belöningen för detta misstag kommer nog att visa sig i september 2018.

Det är oroväckande att människor med så annorlunda värderingar lyckats ta sig ända in i Sveriges riksdag och regering. Det visar hur dagens partipolitik fungerar med toppstyrning av ett fåtal och med ett gäng nickedockor som säger ja och amen till det som toppen säger.

Är det så här demokratin fungerar 2016? Tror våra politiker att svenska folket är dumma? Det är säkert många som idag funderar över en viss republikans framgångar i USA:s pågående primärval. Svaret kanske är så pass enkelt som att: han öppnar sin mun, framstår som lite dum och skingrar tvivel, vilket folket trots allt verkar gilla!?

Pelle Leijon

småföretagare

Miljöpartiet har nu tack vare media tvingats att öppna munnen och säga sanningen. Belöningen för detta misstag kommer nog att visa sig i september 2018.

Det är oroväckande att människor med så annorlunda värderingar lyckats ta sig ända in i Sveriges riksdag och regering. Det visar hur dagens partipolitik fungerar med toppstyrning av ett fåtal och med ett gäng nickedockor som säger ja och amen till det som toppen säger.

Är det så här demokratin fungerar 2016? Tror våra politiker att svenska folket är dumma? Det är säkert många som idag funderar över en viss republikans framgångar i USA:s pågående primärval. Svaret kanske är så pass enkelt som att: han öppnar sin mun, framstår som lite dum och skingrar tvivel, vilket folket trots allt verkar gilla!?

Pelle Leijon

småföretagare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.