12 maj 2016 06:00

12 maj 2016 06:00

Det vill jag inte att skattepengarna går till

BILLINGESATSNINGEN

Bidrag. Nu blir jag snart arg på riktigt. Refererar till Anders Löfgrens insändare i SLA 11 maj. Tycker satsningen på Billingen är bra, men man måste självklart ställa det i relation till vad våra skattepengar ytterligare ska användas till. Därför håller jag i just denna fråga med sossarna, ta fram tydligare kostnadskalkyler samt en oberoende värdering av pulkagropen, utebadet och Blå hallen.

Vill sedan Silvester Jellinek rusta upp hotellet och bygga mer rum så är det perfekt. Men det ska inte göras för skattepengar! Jag syftar naturligtvis för kommunens idé om att köpa just pulkagropen, utebadet och Blå hallen för fantasisumman 45 miljoner kronor, när det kanske är värt 5, på sin höjd 10, miljoner. Överskjutande 35-40 miljoner är en ”kommungåva” till renovering av hotellet. Det vill jag som skattebetalare absolut inte att mina (alla skattebetalares) pengar används till!

Hur långt skulle pengarna räcka om kommunen ger bidrag till egna företagare lite här och där? Alla ska tänka till, tänka rätt och göra rätt, men i det här fallet gäller detta verkligen inte sossarna.

Egen företagare

som också gärna skulle ta emot 35-40 miljoner av kommunen

Vill sedan Silvester Jellinek rusta upp hotellet och bygga mer rum så är det perfekt. Men det ska inte göras för skattepengar! Jag syftar naturligtvis för kommunens idé om att köpa just pulkagropen, utebadet och Blå hallen för fantasisumman 45 miljoner kronor, när det kanske är värt 5, på sin höjd 10, miljoner. Överskjutande 35-40 miljoner är en ”kommungåva” till renovering av hotellet. Det vill jag som skattebetalare absolut inte att mina (alla skattebetalares) pengar används till!

Hur långt skulle pengarna räcka om kommunen ger bidrag till egna företagare lite här och där? Alla ska tänka till, tänka rätt och göra rätt, men i det här fallet gäller detta verkligen inte sossarna.

Egen företagare

som också gärna skulle ta emot 35-40 miljoner av kommunen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.