12 maj 2016 06:00

12 maj 2016 06:00

Vad ryms i Regionens hus?

Billingesatsningen

Just nu drivs Billingehusprojektet med en väldig tidspress och handlingskraft från allianspartierna. Känns lite olustigt att ett så stort och långsiktigt beslut skall tas med sådan brådska.

I förslaget ligger att en kongresshall för 1 200 deltagare skall byggas av hotellbolaget. Driftsform och inriktning oklar. Vi är många Skövdebor som är lite avundsjuka på att lilla Vara kommun har sådan framgång med sitt Vara Konserthus. Både ekonomiskt och kulturellt är det en succé. Någon liknande etablering har diskuterats på brända tomten – idag parkeringsplats norr om kulturhuset. Resultat hittills – ingenting. Känslan är att stadens styrande har mycket litet intresse för det kulturella.

Det har hittills varit väldigt lite information och uppmärksamhet kring Regionens hus som skall byggas på Modeparkeringen. Det är en investering på 200 miljoner kronor och blir en viktig och mycket central arbetsplats i Skövde. Skall ett sådant guldläge innehålla bara en massa kontor? Skövdes viktiga högskola har ett skriande behov av större konferenslokaler. Hur skulle det vara att lägga in ytterligare en våning på planerat hus som skulle inrymma en kombination av konsert- och konferenslokal (som i Vara)? Bör vara en klockren vinna-vinna-situation.

Fullmäktigeledamöter, inför mötet nu på tisdag hoppas jag att ni lyfter blicken och ser till hela stadens bästa. En välbyggd och genomtänkt fastighet bör ha en praktisk livslängd på minst 50 år och då skall man inte stressa fram ett beslut.

Årsmodell 1945

 

I förslaget ligger att en kongresshall för 1 200 deltagare skall byggas av hotellbolaget. Driftsform och inriktning oklar. Vi är många Skövdebor som är lite avundsjuka på att lilla Vara kommun har sådan framgång med sitt Vara Konserthus. Både ekonomiskt och kulturellt är det en succé. Någon liknande etablering har diskuterats på brända tomten – idag parkeringsplats norr om kulturhuset. Resultat hittills – ingenting. Känslan är att stadens styrande har mycket litet intresse för det kulturella.

Det har hittills varit väldigt lite information och uppmärksamhet kring Regionens hus som skall byggas på Modeparkeringen. Det är en investering på 200 miljoner kronor och blir en viktig och mycket central arbetsplats i Skövde. Skall ett sådant guldläge innehålla bara en massa kontor? Skövdes viktiga högskola har ett skriande behov av större konferenslokaler. Hur skulle det vara att lägga in ytterligare en våning på planerat hus som skulle inrymma en kombination av konsert- och konferenslokal (som i Vara)? Bör vara en klockren vinna-vinna-situation.

Fullmäktigeledamöter, inför mötet nu på tisdag hoppas jag att ni lyfter blicken och ser till hela stadens bästa. En välbyggd och genomtänkt fastighet bör ha en praktisk livslängd på minst 50 år och då skall man inte stressa fram ett beslut.

Årsmodell 1945

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.