12 maj 2016 06:00

12 maj 2016 06:00

Varför satsa på Billingehus?

BILLINGESATSNINGEN

Dåligt skött. Jag tror att alla sossar håller med Anders Löfgren (SLA 11/5) om att det är bra att satsa på Billingen. Men varför Billingehus? Den norska ägaren har under många år inte skött renovering och underhåll av hotellet som en seriös ägare bör. Därför är Billingehus i det skick som det är. Varför ska vi i Skövde hjälpa till med våra skattemedel?

Enligt tidningarna har Socialdemokraterna haft ett demokratiskt möte med sina medlemmar som har fått rösta i frågan. Resultatet visade att man ville ha bättre underlag innan beslut fattas. Vad säger de andra partiernas medlemmar? Har de fått rösta och sagt sin åsikt i frågan? Det gäller ju ändå 45 miljoner kronor eller mer. Ska vi med våra skattemedel verkligen hjälpa ett företag bygga en kommersiell verksamhet på Billingen?

Idag finns det många Skövdebor som inte kan ta sig upp på Billingen för det går inga bussar. Kommunen skulle kunna subventionera Västtrafik med våra skattepengar, vilket skulle gynna alla boende på berget.

Ej bilägare

Enligt tidningarna har Socialdemokraterna haft ett demokratiskt möte med sina medlemmar som har fått rösta i frågan. Resultatet visade att man ville ha bättre underlag innan beslut fattas. Vad säger de andra partiernas medlemmar? Har de fått rösta och sagt sin åsikt i frågan? Det gäller ju ändå 45 miljoner kronor eller mer. Ska vi med våra skattemedel verkligen hjälpa ett företag bygga en kommersiell verksamhet på Billingen?

Idag finns det många Skövdebor som inte kan ta sig upp på Billingen för det går inga bussar. Kommunen skulle kunna subventionera Västtrafik med våra skattepengar, vilket skulle gynna alla boende på berget.

Ej bilägare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.