13 maj 2016 06:00

13 maj 2016 06:00

Mobil resurs behövs

SKOLAN

Sorgligt. Jag går i 9:an, mitt andra år på mobil resurs och ska till hösten börja gymnasiet. Utan den här möjligheten vet jag inte hur jag skulle ha klarat av högstadiet.

I en artikel i SLA 11/5 stod det att ”inga elever” kommer finnas kvar på mobil resurs till hösten eftersom de tre resterande eleverna kommer slussas tillbaka till sina hemskolor på beslut av deras rektorer. Jo, det finns elever. Tre stycken elever som skulle fortsätta gå på mobil resurs till hösten men som inte fick ha ett finger med i spelet utan vips kommer bli slussade tillbaka till deras hemskola där de en gång gått men bytte eftersom det inte funkade. Och vad säger att det skulle funka nu? Vad kommer hemskolorna att göra för förändringar för att hjälpa eleverna? Och varför kunde inte då hemskolorna ha gjort förändringen innan eleverna behövde byta skola för att klara skolgången och tillvaron? Om det inte funkade då, varför skulle det då funka nu?

Mobil resurs fanns där för elever med hög frånvaro, social fobi och elever som behövde en lugn, trygg och stöttande skolmiljö. Och nu försvinner den här hjälpen. Behovet kommer finnas hela tiden vare sig mobil resurs existerar eller inte. Jag tycker det här är ett sorgligt sätt att spara pengar på. Mobil resurs behövs.

Elev på skolan

I en artikel i SLA 11/5 stod det att ”inga elever” kommer finnas kvar på mobil resurs till hösten eftersom de tre resterande eleverna kommer slussas tillbaka till sina hemskolor på beslut av deras rektorer. Jo, det finns elever. Tre stycken elever som skulle fortsätta gå på mobil resurs till hösten men som inte fick ha ett finger med i spelet utan vips kommer bli slussade tillbaka till deras hemskola där de en gång gått men bytte eftersom det inte funkade. Och vad säger att det skulle funka nu? Vad kommer hemskolorna att göra för förändringar för att hjälpa eleverna? Och varför kunde inte då hemskolorna ha gjort förändringen innan eleverna behövde byta skola för att klara skolgången och tillvaron? Om det inte funkade då, varför skulle det då funka nu?

Mobil resurs fanns där för elever med hög frånvaro, social fobi och elever som behövde en lugn, trygg och stöttande skolmiljö. Och nu försvinner den här hjälpen. Behovet kommer finnas hela tiden vare sig mobil resurs existerar eller inte. Jag tycker det här är ett sorgligt sätt att spara pengar på. Mobil resurs behövs.

Elev på skolan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.