13 maj 2016 06:00

13 maj 2016 06:00

Rimligt betala 45 miljoner för badet?

BILLINGESATSNINGEN

Perspektiv. Bakgrund: För sju år sedan sålde Skövde kommun ett utebad till First hotell Billingehus för 500 000 kronor. Billingehus fick också ett driftbidrag på 1,8 miljoner om året för att ha badvakter och sköta drift och underhåll.

Kommunen skall köpa tillbaka badet av Billingehus som inte skött vare sig underhåll eller haft bemannat enligt avtalet. Man skall köpa tillbaka badet, renovera det för 10–15 miljoner och sedan låta Billingehus använda det igen. Kommunen skall betala 45 miljoner.

För att få lite perspektiv på de 45 miljoner som man betalar för ett renoveringsobjekt till bad, renoveringsobjekt till hall och en liten markbit. Läs detta: För precis samma summa totalt fick jag köpa hela Knistad Herrgård med över 15 fastigheter, bilar, hjullastare, grävmaskiner, 18 håls golfbana en omsättning på 30 miljoner. 120 hektar mark. Tycker ni detta verkar rimligt att betala 45 miljoner för badet?

Med vänliga hälsningar:

Dan Persson

vd Knistad Herrgård

Kommunen skall köpa tillbaka badet av Billingehus som inte skött vare sig underhåll eller haft bemannat enligt avtalet. Man skall köpa tillbaka badet, renovera det för 10–15 miljoner och sedan låta Billingehus använda det igen. Kommunen skall betala 45 miljoner.

För att få lite perspektiv på de 45 miljoner som man betalar för ett renoveringsobjekt till bad, renoveringsobjekt till hall och en liten markbit. Läs detta: För precis samma summa totalt fick jag köpa hela Knistad Herrgård med över 15 fastigheter, bilar, hjullastare, grävmaskiner, 18 håls golfbana en omsättning på 30 miljoner. 120 hektar mark. Tycker ni detta verkar rimligt att betala 45 miljoner för badet?

Med vänliga hälsningar:

Dan Persson

vd Knistad Herrgård

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.