14 maj 2016 06:00

14 maj 2016 06:00

Arrogant att vägra besvara frågor

Billingesatsningen:

Angående Skövde kommuns politiker, deras arbetsmetoder och sätt att svara.

Efter att ha läst ett antal kritiska, men också en del positiva, insändare och det enda svaret som givits av alliansen hittills, har jag konstaterat att man gärna pratar visioner men vägrar uttala sig om hur man ser på en värdering av ett/flera objekt. Uppenbarligen ser man detta som en ”detalj” av mindre betydelse och räknar förmodligen med att kunna klubba igenom ärendet inom kort i fullmäktige.

I mina ögon är det ren och skär arrogans att vägra besvara frågor och konstruktiv kritik. Det kanske kan bli så när man räknar med att samma konstellation partier ska kunna bestämma i ytterligare lika många decennier framledes?

Tänka sig att man ska behöva betala skatt till en kommun där ledningen vägrar besvara frågor. Arrogansen och självgodheten lyser. 45 miljoner anses vara en spottstyver för ett antal objekt av diskutabelt värde för kommunledningen i ett projekt som Billingen. Att nuvarande huvudägare verkar ha struntat i underhåll synes man ignorera. Ett stort projekt är tydligen viktigare än behov som ”alla vi andra” märker av dagligen.

Lennart Karlsson

Angående Skövde kommuns politiker, deras arbetsmetoder och sätt att svara.

Efter att ha läst ett antal kritiska, men också en del positiva, insändare och det enda svaret som givits av alliansen hittills, har jag konstaterat att man gärna pratar visioner men vägrar uttala sig om hur man ser på en värdering av ett/flera objekt. Uppenbarligen ser man detta som en ”detalj” av mindre betydelse och räknar förmodligen med att kunna klubba igenom ärendet inom kort i fullmäktige.

I mina ögon är det ren och skär arrogans att vägra besvara frågor och konstruktiv kritik. Det kanske kan bli så när man räknar med att samma konstellation partier ska kunna bestämma i ytterligare lika många decennier framledes?

Tänka sig att man ska behöva betala skatt till en kommun där ledningen vägrar besvara frågor. Arrogansen och självgodheten lyser. 45 miljoner anses vara en spottstyver för ett antal objekt av diskutabelt värde för kommunledningen i ett projekt som Billingen. Att nuvarande huvudägare verkar ha struntat i underhåll synes man ignorera. Ett stort projekt är tydligen viktigare än behov som ”alla vi andra” märker av dagligen.

Lennart Karlsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.