18 maj 2016 06:00

18 maj 2016 06:00

Inte bra att agera kravlöst

INVANDRING

Man blir förfärad över viss del av nuvarande regims hantering av utbildning av flyktingar och invandrare.

Att alltid vara tolerant och att bara ge och ge utan krav på motprestation är en mindre bra lösning.

Dagens Nyheters granskning av språkutbildningen visar att endast en tredjedel går klart SFI-utbildningen (svenska för invandrare). Bara det faktum att invandrare tas emot av vårt land är en slags förbindelse att stödja dem på olika sätt – teoretiskt sett på livstid (om de inte utvisas). Vårt system med socialt skyddsnät fungerar facto så. Att då agera kravlöst mot dessa nysvenskar ifråga om själva grunden för att komma in i samhället är verkligen en usel hantering av vårt lands resurser.

Observant

 

Att alltid vara tolerant och att bara ge och ge utan krav på motprestation är en mindre bra lösning.

Dagens Nyheters granskning av språkutbildningen visar att endast en tredjedel går klart SFI-utbildningen (svenska för invandrare). Bara det faktum att invandrare tas emot av vårt land är en slags förbindelse att stödja dem på olika sätt – teoretiskt sett på livstid (om de inte utvisas). Vårt system med socialt skyddsnät fungerar facto så. Att då agera kravlöst mot dessa nysvenskar ifråga om själva grunden för att komma in i samhället är verkligen en usel hantering av vårt lands resurser.

Observant

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.