18 maj 2016 06:00

18 maj 2016 06:00

Var finns rättvisan?

VÄSTERHÖJDSGYMNASIET

Fusk. I snart tre år har jag gått på Västerhöjdsgymnasiet. Jag tillhör ett av de program där studiemotivationen är hög och där lärarna har stora förväntningar på oss elever, inte mig emot. Men har lärarna rätt att ställa höga krav på oss elever, borde vi ha rätt att kräva samma sak av dem.

Senast i fredags skrev våra två parallellklasser kursprov. I den ena salen tilläts de elever som inte hade miniräknare med sig att använda sina mobiler för att utföra beräkningar, för övriga elever och för elever i det andra klassrummet var mobiler strikt förbjudet. Jag vet att mobiler användes till annat än bara uträkningar. Vi ungdomar är snabba på Google nu för tiden.

Jag blir besviken på er lärare som låter detta ske. Där finns elever som kämpar dag in och dag ut för att lyckas, i en annan del av klassrummet sitter elever som fuskat sig till vartenda betyg. Var finns rättvisan ni lyfter fram som så viktig i er likabehandlingsplan?

Besviken elev

Senast i fredags skrev våra två parallellklasser kursprov. I den ena salen tilläts de elever som inte hade miniräknare med sig att använda sina mobiler för att utföra beräkningar, för övriga elever och för elever i det andra klassrummet var mobiler strikt förbjudet. Jag vet att mobiler användes till annat än bara uträkningar. Vi ungdomar är snabba på Google nu för tiden.

Jag blir besviken på er lärare som låter detta ske. Där finns elever som kämpar dag in och dag ut för att lyckas, i en annan del av klassrummet sitter elever som fuskat sig till vartenda betyg. Var finns rättvisan ni lyfter fram som så viktig i er likabehandlingsplan?

Besviken elev

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.