18 maj 2016 06:00

18 maj 2016 06:00

Varför ska man vara blygsam?

REPLIK

Tack för en jättebra insändare i SLA 16/5, Fanny Clausen. Jag är också less på att duktiga människor måste tryckas ner.

Undrar också varför det är så svårt för en del att ta emot beröm och komplimanger. Om jag till exempel säger till en kollega att ”det där gjorde du bra”, så ska hen genast skruva på sig och säga ”äsch, det där var ju inget”. Svarar någon så, så innebär det också att min åsikt förringas och inte betyder något. Eller är kollegan bara blygsam?

Varför ska man vara blygsam förresten? Är det mitt problem att någon rynkar på näsan om jag svarar ”tack, jag vet att jag gjorde detta bra” om någon ger mig beröm?

Hoppas att vi människor i fortsättningen kan skärpa oss och faktiskt få tro att vi är något utan skitsnack bakom ryggen.

Grynet

 

Undrar också varför det är så svårt för en del att ta emot beröm och komplimanger. Om jag till exempel säger till en kollega att ”det där gjorde du bra”, så ska hen genast skruva på sig och säga ”äsch, det där var ju inget”. Svarar någon så, så innebär det också att min åsikt förringas och inte betyder något. Eller är kollegan bara blygsam?

Varför ska man vara blygsam förresten? Är det mitt problem att någon rynkar på näsan om jag svarar ”tack, jag vet att jag gjorde detta bra” om någon ger mig beröm?

Hoppas att vi människor i fortsättningen kan skärpa oss och faktiskt få tro att vi är något utan skitsnack bakom ryggen.

Grynet

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.