18 maj 2016 06:00

18 maj 2016 06:00

Västtrafik gör huvudlösa förändringar

Pendling:

Renoveringen av Västra stambanan fortsätter och påverkar tågtrafiken, vilket påverkar oss pendlare. Det har varit en halv-knölig vår, men det funkar okej.

Inför sommaren görs dock förändringar som heter duga. Turer och extrabussar från Skövde dras in!? Nu måste antingen felinformation eller ren felhantering genererat en situation där Skövde-Jönköping-pendlare får förlängda pendlingstider med upp till en timme enkel väg. Extra!

Ni gör det inte lätt för oss Västtrafik! Hur kan man ens överväga detta upplägg? Nu styrs vi mot mjölkpalls-buss mellan Skövde och Falköping för att anlända till en extra väntetid på tågstation innan turen går vidare. Inga extrabussar som körts under våren är kvar. Borta! Tågturen går från Falköping till Jönköping, men förlängningen från Skövde tas helt bort! Och inga andra SJ-tåg går att använda heller – vilket räddat oss ofta nu under våren.

Man tappar hakan av denna låga planeringsnivå. Det läggs verkligen inget värde på pendlarna, det är då säkert. Ilskan är stor och förändringen huvudlös!

Tågpendlare tillsammans – men inte hur länge som helst

Renoveringen av Västra stambanan fortsätter och påverkar tågtrafiken, vilket påverkar oss pendlare. Det har varit en halv-knölig vår, men det funkar okej.

Inför sommaren görs dock förändringar som heter duga. Turer och extrabussar från Skövde dras in!? Nu måste antingen felinformation eller ren felhantering genererat en situation där Skövde-Jönköping-pendlare får förlängda pendlingstider med upp till en timme enkel väg. Extra!

Ni gör det inte lätt för oss Västtrafik! Hur kan man ens överväga detta upplägg? Nu styrs vi mot mjölkpalls-buss mellan Skövde och Falköping för att anlända till en extra väntetid på tågstation innan turen går vidare. Inga extrabussar som körts under våren är kvar. Borta! Tågturen går från Falköping till Jönköping, men förlängningen från Skövde tas helt bort! Och inga andra SJ-tåg går att använda heller – vilket räddat oss ofta nu under våren.

Man tappar hakan av denna låga planeringsnivå. Det läggs verkligen inget värde på pendlarna, det är då säkert. Ilskan är stor och förändringen huvudlös!

Tågpendlare tillsammans – men inte hur länge som helst

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.