21 maj 2016 06:00

21 maj 2016 06:00

Blåslagen på jobbet

Sjukvården

Jag undrar vari skillnaden ligger mellan folk och folk, skall inte alla som utövar sitt arbete få stöd från sin arbetsgivare? Men som undersköterska eller sjuksköterska på Skas har du inget stöd om du utsätts för våld.

Satt vak hos en patient som var förvirrad och aggressiv, blev sparkad och slagen, hade totalt åtta rejäla blåmärken plus att patienten försökte hälla urin på mig, jag pratade med min enhetschef och fick svaret att skriva en avvikelserapport, men det fanns ingen ersättning för sådant. Många har risktillägg men det finns inte i Skas värld.

Tilläggas skall att patienten inte förstod vad han gjorde.

En blåslagen

 

Satt vak hos en patient som var förvirrad och aggressiv, blev sparkad och slagen, hade totalt åtta rejäla blåmärken plus att patienten försökte hälla urin på mig, jag pratade med min enhetschef och fick svaret att skriva en avvikelserapport, men det fanns ingen ersättning för sådant. Många har risktillägg men det finns inte i Skas värld.

Tilläggas skall att patienten inte förstod vad han gjorde.

En blåslagen

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.