23 maj 2016 06:00

23 maj 2016 06:00

S försöker skrämmas med ”SD-hotet”

BILLINGESATSNINGEN

Så här skriver representanterna för Skövdes Socialdemokratiska fullmäktigegrupp i SLA 19/5:

”Nu gick beslutet igenom, men dock endast med hjälp av Sverigedemokraternas motstånd mot en flyktingförläggning. Vi kan därmed också konstatera att Skövde fått en ny majoritet med allt vad det innebär.”

Här ser man ett typiskt exempel på att det finns etablerade partier som har förutfattade meningar och tror sig veta varför ett parti röstar ja eller nej. Den här gången ”vet” Socialdemokraterna varför SD röstade ja, och försöker få oss vanliga gräsrötter att se detta, och bli rädda för ”SD-hotet”, eftersom SD valde att rösta ja till satsningen på Billingen. Tänk om det är så enkelt som att SD:s kommunpolitiker har sett till Skövdes bästa, och framtida visioner? En stad som är till för boende, turister och stora evenemang, där Billingen spelar en central och stor roll.

Socialdemokraterna snackar så mycket om kostnader, men vad kostade det att ha ett extra kommunfullmäktigemöte? (Eller trodde ni att något parti skulle ändra sin inställning, om ni sköt upp beslutet, för ni borde ju ha begripit att ”loppet var kört” för nej-sidan ändå?) Det finns väl inga politiker som avsäger sig sitt kommunfullmäktigearvode vid ett extrainsatt möte, eller?

Gräsrot som gillar Billingesatsningen

”Nu gick beslutet igenom, men dock endast med hjälp av Sverigedemokraternas motstånd mot en flyktingförläggning. Vi kan därmed också konstatera att Skövde fått en ny majoritet med allt vad det innebär.”

Här ser man ett typiskt exempel på att det finns etablerade partier som har förutfattade meningar och tror sig veta varför ett parti röstar ja eller nej. Den här gången ”vet” Socialdemokraterna varför SD röstade ja, och försöker få oss vanliga gräsrötter att se detta, och bli rädda för ”SD-hotet”, eftersom SD valde att rösta ja till satsningen på Billingen. Tänk om det är så enkelt som att SD:s kommunpolitiker har sett till Skövdes bästa, och framtida visioner? En stad som är till för boende, turister och stora evenemang, där Billingen spelar en central och stor roll.

Socialdemokraterna snackar så mycket om kostnader, men vad kostade det att ha ett extra kommunfullmäktigemöte? (Eller trodde ni att något parti skulle ändra sin inställning, om ni sköt upp beslutet, för ni borde ju ha begripit att ”loppet var kört” för nej-sidan ändå?) Det finns väl inga politiker som avsäger sig sitt kommunfullmäktigearvode vid ett extrainsatt möte, eller?

Gräsrot som gillar Billingesatsningen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.