23 maj 2016 06:00

23 maj 2016 06:00

Vi fick bästa vård och bemötande

SJUKVÅRDEN

Vård och omhändertagande i samhället kritiseras så ofta. Kanske finns det grund för det, men jag vill här framföra min erfarenhet av vården och tacka all berörd personal inom Västra Götalandsregionen och Mariestads kommun.

Min make Olle och jag har fått den bästa vård och bemötande, från den stund då vi sökte för att något inte stod rätt till. En hjärntumör upptäcktes. Min make fick snabb uppföljning och symptomlindrande behandling. Det var tuffa besked, men alla var raka och tydliga mot oss. Tyvärr var det en malign tumör som ej var behandlingsbar. Vi fick lugna besked om att ta en dag i taget och se framåt.

Maken drabbades av flera svåra komplikationer som föranledde ambulanstransporter. Lugna fina omhändertaganden vid dessa och direkta mottaganden på såväl akuten, IVA som på avd 76 Skas. Makens allmänna tillstånd förbättrades och han fick ett par fina månader i hemmet med den utrustning och hjälpmedel som fordrades och personal som kom dagligen till vår hjälp. Närmare 75 för oss okända personer kom in i vårt hem under den här tiden. Alla skötte sin uppgift med samma goda vård och omhändertagande, glada och trevliga med ett vänligt ord på vägen.

De sista dagarna gavs insatser var fjärde timma dygnet runt, maken fick somna in i hemmet bland nära och kära.

Vi tackar så oändligt för den goda vård vi fick under hela sjukdomstiden. Ingen personalkategori före den andra, alla har stått oss lika nära.

Irene Frid

Min make Olle och jag har fått den bästa vård och bemötande, från den stund då vi sökte för att något inte stod rätt till. En hjärntumör upptäcktes. Min make fick snabb uppföljning och symptomlindrande behandling. Det var tuffa besked, men alla var raka och tydliga mot oss. Tyvärr var det en malign tumör som ej var behandlingsbar. Vi fick lugna besked om att ta en dag i taget och se framåt.

Maken drabbades av flera svåra komplikationer som föranledde ambulanstransporter. Lugna fina omhändertaganden vid dessa och direkta mottaganden på såväl akuten, IVA som på avd 76 Skas. Makens allmänna tillstånd förbättrades och han fick ett par fina månader i hemmet med den utrustning och hjälpmedel som fordrades och personal som kom dagligen till vår hjälp. Närmare 75 för oss okända personer kom in i vårt hem under den här tiden. Alla skötte sin uppgift med samma goda vård och omhändertagande, glada och trevliga med ett vänligt ord på vägen.

De sista dagarna gavs insatser var fjärde timma dygnet runt, maken fick somna in i hemmet bland nära och kära.

Vi tackar så oändligt för den goda vård vi fick under hela sjukdomstiden. Ingen personalkategori före den andra, alla har stått oss lika nära.

Irene Frid

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.