26 maj 2016 06:00

26 maj 2016 06:00

Jag vidhåller min åsikt

BOSTADSBRISTEN

Du har din åsikt Vitus (SLA 20/5) och jag har min, det är ju det som är så bra med det fria ordvalet. Vem som sen har rätt, du eller jag, är idag av hypotetisk karaktär men du Vitus jag tror eller i varje fall vill tro att vi delar uppfattningen om att orsaken till de fabulösa priser som idag råder på bostadsmarknaden beror just på att det saknas bostäder.

Och tror du verkligen själv på det du säger om att rörligheten ökar genom en skattesänkning? Ja kanske har du rätt i det men tror du då samtidigt att det totala antalet bostäder blir fler, de som säljer måste väl ha någonstans att bo de också.

Att du sedan anser det rätt att tjäna ännu mer pengar på villan eller bostadsrätten med skattesänkningar där de flesta redan fått flera hundratusen i rotbidrag genom åren får stå för dig, jag vidhåller i alla fall att skatten på reavinsten ska beskattas mycket hårdare än idag och öronmärk de pengarna för ett incitament till billigare bostäder där vanligt folk har råd att bo.

Kent Rohdin

Och tror du verkligen själv på det du säger om att rörligheten ökar genom en skattesänkning? Ja kanske har du rätt i det men tror du då samtidigt att det totala antalet bostäder blir fler, de som säljer måste väl ha någonstans att bo de också.

Att du sedan anser det rätt att tjäna ännu mer pengar på villan eller bostadsrätten med skattesänkningar där de flesta redan fått flera hundratusen i rotbidrag genom åren får stå för dig, jag vidhåller i alla fall att skatten på reavinsten ska beskattas mycket hårdare än idag och öronmärk de pengarna för ett incitament till billigare bostäder där vanligt folk har råd att bo.

Kent Rohdin

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.