27 maj 2016 06:00

27 maj 2016 06:00

Satsa på en turistbana

KARLSBORGSBANAN

Nu är beslutet om Karlsborgsbanan taget och då tycker jag att Karlsborg-Tibro-Skövde begär att Trafikverket städar banan på sly och spår/stolpar.

Sedan så borde det finnas pengar att få från EU eller något liknade till att satsa på att få en ”turistbana” istället där man kan få folk att komma ut och röra på sig och samtidigt komma ut i naturen oavsett om du är fullt frisk eller rörelsehindrad. Utmed denna bana så finns det flera mindre orter och sjöar/tjärnar som man skulle kunna ta ett dopp i eller stanna och köpa en glass.

Jag förstår att Tibro skulle vilja bli av med låga viadukter, detta går att lösa typ som Gullspång bytte ut sin mot en enklare gångbro som fick högre höjd eller så löser man det med överfarter och skulle någon kommun vilja ta bort någon del så går det med lite skyltning att leda folk förbi.

Jag tror verkligen att lokalbefolkningen skulle uppskatta en helt bilfri miljö att utföra sina motionspass i och att det skulle skapa utvecklingsmöjligheter då man kan hyra ut cyklar, sälja fikakorgar m.m. Jag vet hur uppskattad Klarälvsbanan är av de som vill komma ut där. De har flera rastplatser med bänkar och bord, även allmänheten ställer i ordning platser och sköter om den. Läs gärna på http://www.klaralvsbanan.se

Cyklisten

Sedan så borde det finnas pengar att få från EU eller något liknade till att satsa på att få en ”turistbana” istället där man kan få folk att komma ut och röra på sig och samtidigt komma ut i naturen oavsett om du är fullt frisk eller rörelsehindrad. Utmed denna bana så finns det flera mindre orter och sjöar/tjärnar som man skulle kunna ta ett dopp i eller stanna och köpa en glass.

Jag förstår att Tibro skulle vilja bli av med låga viadukter, detta går att lösa typ som Gullspång bytte ut sin mot en enklare gångbro som fick högre höjd eller så löser man det med överfarter och skulle någon kommun vilja ta bort någon del så går det med lite skyltning att leda folk förbi.

Jag tror verkligen att lokalbefolkningen skulle uppskatta en helt bilfri miljö att utföra sina motionspass i och att det skulle skapa utvecklingsmöjligheter då man kan hyra ut cyklar, sälja fikakorgar m.m. Jag vet hur uppskattad Klarälvsbanan är av de som vill komma ut där. De har flera rastplatser med bänkar och bord, även allmänheten ställer i ordning platser och sköter om den. Läs gärna på http://www.klaralvsbanan.se

Cyklisten

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.