01 jun 2016 06:00

01 jun 2016 06:00

Visste du?

Kycklingkött

WWF (Världsnaturfonden, se wwf.se) har kommit ut med en ny upplaga av Köttguiden, se SLA 31 maj. I guiden skriver WWF att man bör välja bort det importerade kycklingköttet, speciellt avråder man för kycklingkött från Thailand.

Hur mycket kycklingkött och varifrån köper Skövde kommun in till sina kök? Jag har tagit reda på det och här är kommunens aktuella siffror: Totalt för kvartal ett i år 35,4 ton kycklingkött, varav 29,9 ton ursprung Sverige, 5,5 ton utländskt varav 3,3 ton från Thailand, det vill säga 9,5 procent från Thailand.

Sture Grönblad

Miljöpartiet

Hur mycket kycklingkött och varifrån köper Skövde kommun in till sina kök? Jag har tagit reda på det och här är kommunens aktuella siffror: Totalt för kvartal ett i år 35,4 ton kycklingkött, varav 29,9 ton ursprung Sverige, 5,5 ton utländskt varav 3,3 ton från Thailand, det vill säga 9,5 procent från Thailand.

Sture Grönblad

Miljöpartiet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.