03 jun 2016 06:00

03 jun 2016 06:00

73 miljoner till Skaraborgs lärare

LÄRARLÖNER

Den socialdemokratiskt ledda regeringen fortsätter att leverera utifrån vad man lovade i valrörelsen 2014. Nu får de 15 kommunerna i Skaraborg dela på drygt 73 miljoner kronor för 2016–2017 i Lärarlönelyftet!

För en dryg vecka sedan kom besked från Skolverket om hur medlen för mindre barngrupper i förskolan fördelats över landet. Skaraborgs kommuner fick då tillsammans drygt 24 miljoner kronor för att kunna genomföra insatser. När nu medlen för Lärarlönelyftet redovisas av Skolverket kan vi konstatera att Skaraborgs kommuner får 73 miljoner för att kunna höja statusen på läraryrket och utveckla undervisningen. Samtidigt fördelades medel ut till kommunerna för hjälp med läxor och annat skolarbete utanför skoltid.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen levererar vad man lovat. Nu får skolan konkreta förstärkningar för att kunna utvecklas och bryta den trend som accelererade under Alliansregeringens år vid makten. För att kunna utveckla den totala barn- och skolverksamheten krävs resurser. Nu har drygt 100 miljoner kommit Skaraborgs kommuner till del för detta arbete inför kommande skolår.

Carina Ohlsson

Lidköping

Patrik Björck

Falköping

Monica Green

Skövde

Erik Ezelius

Tidaholm

Riksdagsledamöter (S), Skaraborg

För en dryg vecka sedan kom besked från Skolverket om hur medlen för mindre barngrupper i förskolan fördelats över landet. Skaraborgs kommuner fick då tillsammans drygt 24 miljoner kronor för att kunna genomföra insatser. När nu medlen för Lärarlönelyftet redovisas av Skolverket kan vi konstatera att Skaraborgs kommuner får 73 miljoner för att kunna höja statusen på läraryrket och utveckla undervisningen. Samtidigt fördelades medel ut till kommunerna för hjälp med läxor och annat skolarbete utanför skoltid.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen levererar vad man lovat. Nu får skolan konkreta förstärkningar för att kunna utvecklas och bryta den trend som accelererade under Alliansregeringens år vid makten. För att kunna utveckla den totala barn- och skolverksamheten krävs resurser. Nu har drygt 100 miljoner kommit Skaraborgs kommuner till del för detta arbete inför kommande skolår.

Carina Ohlsson

Lidköping

Patrik Björck

Falköping

Monica Green

Skövde

Erik Ezelius

Tidaholm

Riksdagsledamöter (S), Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.