04 jun 2016 06:00

04 jun 2016 06:00

Varför flytta firandet?

Nationaldagen

Det är med stor upprördhet jag konstaterar att ännu en tradition i Skövde försvinner/flyttas. Nationaldagen och före det Svenska flaggans dag har under årtionden firats i Helénsparken som är vår gröna oas mitt i stan. En tradition skapas inte vid ett tillfälle utan växer fram under en längre tid och med regelbundenhet. På vilket sätt förmedlas kunskapen om traditionerna till de som kommer efter?

”Ett träd utan rötter står ostadigt.”

A. R.

Det är med stor upprördhet jag konstaterar att ännu en tradition i Skövde försvinner/flyttas. Nationaldagen och före det Svenska flaggans dag har under årtionden firats i Helénsparken som är vår gröna oas mitt i stan. En tradition skapas inte vid ett tillfälle utan växer fram under en längre tid och med regelbundenhet. På vilket sätt förmedlas kunskapen om traditionerna till de som kommer efter?

”Ett träd utan rötter står ostadigt.”

A. R.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.