07 jun 2016 06:00

07 jun 2016 06:00

Den smittsamma latmasken

NEDSKRÄPNING

Angående nedskräpningen i Skövde och mer därtill.

Vill bara påminna alla föräldrar, oavsett ålder på barnet, det vill säga från vaggan till graven, – glöm inte att avmaska era barn! Den värsta av alla maskar en människa kan drabbas av, är den smittsamma latmasken. Latmasken får man i regel med sig redan ifrån modersmjölken, men även pappan är bärare av anlagen!

Det värsta med denna sortens mask är att den i största utsträckning mest drabbar omgivningen, inte själva bäraren. Det gör att den överlevt mångåriga försök av utrotning. Men hopp finns – en rejäl spark i baken på bäraren brukar få fart på maskmedlet!

Trevlig sommar och håll Sverige betydligt renare!

Sten Sture Larsson

Vill bara påminna alla föräldrar, oavsett ålder på barnet, det vill säga från vaggan till graven, – glöm inte att avmaska era barn! Den värsta av alla maskar en människa kan drabbas av, är den smittsamma latmasken. Latmasken får man i regel med sig redan ifrån modersmjölken, men även pappan är bärare av anlagen!

Det värsta med denna sortens mask är att den i största utsträckning mest drabbar omgivningen, inte själva bäraren. Det gör att den överlevt mångåriga försök av utrotning. Men hopp finns – en rejäl spark i baken på bäraren brukar få fart på maskmedlet!

Trevlig sommar och håll Sverige betydligt renare!

Sten Sture Larsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.