07 jun 2016 06:00

07 jun 2016 06:00

Flaggan i topp för Sankta Helena

NAMNSDAG

Sankta Helena/Elin betraktas som Västergötlands och Skövdes skyddshelgon. Hon dog år 1160 och blev kanoniserad av påven 1164. Hon levde cirka 200 år före Heliga Birgitta.

En av hennes betydelse för staden var att Skövde fick stadsrättigheter tidigt. Kommunen bör införa allmän flaggdag på hennes högtidsdag 31 juli (Elins namnsdag) så att både svenska flaggan och Skövdes stadsvapenflagga går i topp bredvid varandra en gång per år till hennes åminnelse. Kostnaden bedöms försumbar för detta och effekten blir positiv, förhoppningsvis på flera plan. Legenden hittas på Wikipedia.

Kulturisten

Sankta Helena/Elin betraktas som Västergötlands och Skövdes skyddshelgon. Hon dog år 1160 och blev kanoniserad av påven 1164. Hon levde cirka 200 år före Heliga Birgitta.

En av hennes betydelse för staden var att Skövde fick stadsrättigheter tidigt. Kommunen bör införa allmän flaggdag på hennes högtidsdag 31 juli (Elins namnsdag) så att både svenska flaggan och Skövdes stadsvapenflagga går i topp bredvid varandra en gång per år till hennes åminnelse. Kostnaden bedöms försumbar för detta och effekten blir positiv, förhoppningsvis på flera plan. Legenden hittas på Wikipedia.

Kulturisten

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.