08 jun 2016 06:00

08 jun 2016 13:05

Sjuk i fel årtionde

Sjukersättning

Jag har nu varit sjukskriven i två år efter bland annat en stroke samt andra kroniska sjukdomar. Försäkringskassan säger nej till sjukersättning och jag bollas runt hej vilt. Hade jag haft dessa medicinska symptom för låt oss säga tio år sedan hade min sjukersättning snabbt blivit beviljad. En kompis till mig som hade lindrigare sjukdomsbesvär blev till och med rekommenderad av FK att ta sjukersättning.

Min läkare säger att alla möjligheter till ett "även mycket anpassat arbete" är totalt meningslösa och att sjukersättning är det enda rätta.

Jag har bombat FK med mängder av intyg och lagt ner oerhört mycket energi på detta. Det tog 16 månader för mig att få ett personligt besök hos FK. Ja 16 månader! Handläggaren på FK säger rent ut att de har stora besparingskrav på sig nu under ”rådande ekonomiska läge” i Sverige. Jag vill bli bedömd utifrån min sjukdom och inte hur det går för Sverige. Det gör mig riktigt förbannad.

Vem skall ha ”första tjing” på välfärden?

Läser också att migrationspolitiken kostar cirka 150 miljarder. Skulle FK och andra sociala inrättningar bara få fem av dessa miljarder samt omhändertagandet av t.ex. våra gamla och sjuka ytterligare fem så skulle det betyda enormt mycket för dessa drabbade.

Läser också att Förvarsmakten beräknar att det behövs en miljard för att få ett försvar av Gotland värd namnet.

Jag häpnar över våra (dock inte alla) politikers enorma feghet. En stor del av svenska folket vågar prata klarspråk (18 procent av dem) medan andra tillsätter utredningar som tar år som sedan skall granskas av en kommission under några år och som skall komma med ett förslag efter ytterligare några år.

Jag betalde faktiskt 120 000 kronor i skatt sista året jag jobbade och det är min rätt att tycka till om vart mina och andras skattepengar skall gå till. Dessutom skulle massa handläggare på FK och AF inte ha något jobb kvar om man jobbade på ett privat serviceinriktat företag men nu kan man göra i stort sett som man vill och ändå sitta säkert i båten. Skäms på er!

Bosse

 

Jag har nu varit sjukskriven i två år efter bland annat en stroke samt andra kroniska sjukdomar. Försäkringskassan säger nej till sjukersättning och jag bollas runt hej vilt. Hade jag haft dessa medicinska symptom för låt oss säga tio år sedan hade min sjukersättning snabbt blivit beviljad. En kompis till mig som hade lindrigare sjukdomsbesvär blev till och med rekommenderad av FK att ta sjukersättning.

Min läkare säger att alla möjligheter till ett "även mycket anpassat arbete" är totalt meningslösa och att sjukersättning är det enda rätta.

Jag har bombat FK med mängder av intyg och lagt ner oerhört mycket energi på detta. Det tog 16 månader för mig att få ett personligt besök hos FK. Ja 16 månader! Handläggaren på FK säger rent ut att de har stora besparingskrav på sig nu under ”rådande ekonomiska läge” i Sverige. Jag vill bli bedömd utifrån min sjukdom och inte hur det går för Sverige. Det gör mig riktigt förbannad.

Vem skall ha ”första tjing” på välfärden?

Läser också att migrationspolitiken kostar cirka 150 miljarder. Skulle FK och andra sociala inrättningar bara få fem av dessa miljarder samt omhändertagandet av t.ex. våra gamla och sjuka ytterligare fem så skulle det betyda enormt mycket för dessa drabbade.

Läser också att Förvarsmakten beräknar att det behövs en miljard för att få ett försvar av Gotland värd namnet.

Jag häpnar över våra (dock inte alla) politikers enorma feghet. En stor del av svenska folket vågar prata klarspråk (18 procent av dem) medan andra tillsätter utredningar som tar år som sedan skall granskas av en kommission under några år och som skall komma med ett förslag efter ytterligare några år.

Jag betalde faktiskt 120 000 kronor i skatt sista året jag jobbade och det är min rätt att tycka till om vart mina och andras skattepengar skall gå till. Dessutom skulle massa handläggare på FK och AF inte ha något jobb kvar om man jobbade på ett privat serviceinriktat företag men nu kan man göra i stort sett som man vill och ändå sitta säkert i båten. Skäms på er!

Bosse

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.