09 jun 2016 06:00

09 jun 2016 06:00

Dåligt betyg till politikerna

SKÖVDE

Har ni lyssnat på arkitekten Mark Isitt i Radio Skaraborg? Han har rest runt i Skaraborg och recenserat de olika orterna som finns här. Den 1 juni var det Skövdes tur. Han gratulerade oss till att ha varit föregångare i många stycken. Man kan drabbas av Heinemani när man är i Skövde, sa han i en mycket positiv anda. Han framhöll bland annat Kulturhuset som en föregångare i Sverige och menade att bygget av Stockholms kulturhus har skett med Skövde som förebild. Det finns många andra positiva kommentarer från Mark Isitt om Skövdes arkitektur.

Så till det tråkiga, där han bland annat tar upp hur vackert gamla Tingshuset är både utanpå och inuti men att det står tomt och förfaller. Han ser Tingshuset och Tingshusparken som en stor kulturskatt för Skövde, kanske den viktigaste platsen i Skövde, säger han. Om att Tingshusparken nu skall skövlas och att ett femvånings bostadshus skall byggas där istället säger han: ”Hur dumt får man agera?”

Ett mycket dåligt betyg till politikerna i Skövde som inte förstår och åt den byggherre som skall bygga. Bara för att man får bygga i en park betyder inte det att man behöver göra det. Man kan stå över dåliga politiska beslut.

Claes-Göran Uvesten

Rolf Becker

Så till det tråkiga, där han bland annat tar upp hur vackert gamla Tingshuset är både utanpå och inuti men att det står tomt och förfaller. Han ser Tingshuset och Tingshusparken som en stor kulturskatt för Skövde, kanske den viktigaste platsen i Skövde, säger han. Om att Tingshusparken nu skall skövlas och att ett femvånings bostadshus skall byggas där istället säger han: ”Hur dumt får man agera?”

Ett mycket dåligt betyg till politikerna i Skövde som inte förstår och åt den byggherre som skall bygga. Bara för att man får bygga i en park betyder inte det att man behöver göra det. Man kan stå över dåliga politiska beslut.

Claes-Göran Uvesten

Rolf Becker

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.