09 jun 2016 06:00

09 jun 2016 06:00

Galet gasande motorcyklister

HENTORP

En härlig lugn grillkväll är en självklarhet för den som har en grill och en altan eller balkong. Om man nu bor och grillar i Hentorp i närheten av Gröna vägen behöver man dessutom inte längta efter STCC varje år.

 Det går bra att bara sätta sig längs raksträckan före kyrkan och titta. En vanlig kväll varvar ett tiotal motorcyklar och ett par bilar för fullt på raksträckan i kanske 80–90 knyck. Här finns inga fartgupp konstigt nog. Man har gjort en mittrefug för att gående dagisbarn skall våga gå över. Refugen har resulterat i en lagom liten kurva till glädje för galet gasande motorcyklister som får en liten chikan.

Nu behövs fartgupp vid övergångsstället! Det kommer att skapa irritation för alla som kör i 80–90 knyck såklart, men vad finns för alternativ? Kanske kunde alla trafikanter hålla de vanliga 50 förbi övergångsstället, då slipper vi fartgupp!

MS

 Det går bra att bara sätta sig längs raksträckan före kyrkan och titta. En vanlig kväll varvar ett tiotal motorcyklar och ett par bilar för fullt på raksträckan i kanske 80–90 knyck. Här finns inga fartgupp konstigt nog. Man har gjort en mittrefug för att gående dagisbarn skall våga gå över. Refugen har resulterat i en lagom liten kurva till glädje för galet gasande motorcyklister som får en liten chikan.

Nu behövs fartgupp vid övergångsstället! Det kommer att skapa irritation för alla som kör i 80–90 knyck såklart, men vad finns för alternativ? Kanske kunde alla trafikanter hålla de vanliga 50 förbi övergångsstället, då slipper vi fartgupp!

MS

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.