13 jun 2016 06:00

13 jun 2016 06:00

Sjuksköterskor också gravt underbetalda

Replik

Håller med signaturen ”Hur länge ska man orka” om att lärarna har det för tufft! (SLA 10/6.) Där som överallt inom skattefinansierad verksamhet har man slimmat till bristningsgränsen. På frågan i vilken annan yrkeskategori man måste byta kommun för att få upp lönen är svaret; sjuksköterskor! Här är man också gravt underbetald sett till utbildning och ansvar. Man kanske inte måste jobba hemma men det är vanligt att bli inbeordrad på lediga dagar och då arbetar många redan varannan helg. Arbetstiderna för en lärare är fantastiska jämfört med en sjuksköterska på sjukhus som dessutom sannolikt inte får semester samtidigt som övriga familjen.

Osannolikt att orka

Håller med signaturen ”Hur länge ska man orka” om att lärarna har det för tufft! (SLA 10/6.) Där som överallt inom skattefinansierad verksamhet har man slimmat till bristningsgränsen. På frågan i vilken annan yrkeskategori man måste byta kommun för att få upp lönen är svaret; sjuksköterskor! Här är man också gravt underbetald sett till utbildning och ansvar. Man kanske inte måste jobba hemma men det är vanligt att bli inbeordrad på lediga dagar och då arbetar många redan varannan helg. Arbetstiderna för en lärare är fantastiska jämfört med en sjuksköterska på sjukhus som dessutom sannolikt inte får semester samtidigt som övriga familjen.

Osannolikt att orka

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.